Intervju med Tina Wulf

24. februar 2010

Tina Wulf ble født i Bergen og bodde der til hun flyttet til Molde som 6-åring. Hun trente med Moldes guttelag frem til hun var 18 år og spilte parallelt kamper for Træffs damelag.

I februar 2008 kom hun til Ørn, og har etter hvert spilt seg til fast plass på lagets sentrale midtbane. Wulf har spilt på alle de aldersbestemte landslagene, og i dag spiller hun fast på U23-landslaget.

Ørns nummer 9 er også kjent for sine triksevideoer. Hun ble headhuntet av UEFA til å vise sin overlegne fotballteknikk i deres Training Ground-videoer, og har også bidratt i triksevideoer for TV2. Hun kan nå ses i ”Tinas treff”-innslagene på adressa.no hvor hun byr på ulike utfordringer til spillere og trenere i Rosenborg.

I intervjuet nedenfor får dere bli bedre kjent med privatpersonen Tina Wulf, og vi garanterer at hun ikke har trikset med svarene. Takk til alle dere fans som har sendt inn spørsmål til Tina! Det første spørsmålet kommer faktisk fra en fan i New Zealand!

Har du et råd for hvordan man lykkes i fotball og i livet?
- For å lykkes i fotball må man trene hardt og variert, og samtidig elske det man driver med. Jeg kunne aldri forestilt meg et liv uten fotball, det er det artigste i verden! Og for å lykkes i livet må man være strukturert og seriøs med alt man driver med, er Wulfs svar på det vanskelige spørsmålet fra den andre siden av jordkloden.

Hvorfor er Ørn den beste klubben å være i?
- Vi har et veldig bra samhold, og det er viktig. I tillegg har vi veldig flinke trenere og så er vi jo veldig gode da, svarer Wulf kontant.

Hva er det mest pinlige du har opplevd?
- Jeg har opplevd mye pinlig, men det mest pinlige skjedde faktisk her forleden da jeg var på vei til skolen. Jeg trynet utenfor hovedinngangen, og det var så mange som så meg. Det var et helt sykt fall, og jeg landet på alle fire med snø over hele meg. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si eller gjøre, så jeg bare reiste meg opp og børstet av meg, men det var så pinlig, forteller Wulf og legger til at det pinlige fallet heldigvis ikke førte til noen skader, i hvert fall ikke fysisk.

5 ting du gjør før du går på skolen, bortsett fra å falle foran hovedinngangen?
- Jeg står opp og går rett på badet hvor jeg renser hud og slike ting som jenter gjør, før jeg spiser litt frokost. Jeg er som regel veldig tidlig oppe for jeg får ikke sove om morgenen. I dag for eksempel stod jeg opp halv sju, vaska gulv, støvsugde og gjorde litt slike ting. Også pakker jeg som regel treningstøy før jeg drar på skolen siden jeg ofte må dra direkte på trening etterpå.

Favorittplagg i klesskapet?
- Det må bli en sånn palettkjole jeg har og som jeg er veldig glad i. Jeg må samtidig reklamere for moren min sin butikk – kjolen kommer fra Mia Bao i Molde.

Hva er din drømmejobb?
- Jeg har drømt om å bli det nye sportsankeret på TV2, og det står jeg ved fortsatt. Og det er derfor jeg studerer media på Dragvoll. Den jobben skal jeg ha, sier Tina som jo har erfaring fra å jobbe med TV, men hun er litt usikker på hvordan det er å være sportsanker.

- Jeg vet jo at det er artig å jobbe med tv, men jeg vet jo ikke hvordan det er sitte å lese fra en skjerm. Men jeg synes det er veldig spennende og givende å jobbe med tv, og jeg er veldig interessert i sport. Og jeg tror jeg kan gi TV2 et positivt løft ved å komme inn der, sier Wulf selvsikkert.

Hvis du kunne valgt fem kjendiser å spise middag med, hvem ville du ha valgt?
- Åh, da skal jeg være litt fjortis og velge David Beckham, for jeg synes han er veldig. Også synes jeg Sturla Berg Johansen er ganske festlig, så det hadde vært artig å spise middag med han. Jeg har jo spist middag med Erik Hamrén tidligere, men jeg synes det var veldig trivelig så jeg tar gjerne en middag til med han. Og den fjerde tror jeg må bli Rihanna, hun er bare dritkul, det er noe med hele fremtoningen hennes.

Litt av en gjeng å ha samlet rundt middagsbordet?

- Ja, hehe. Det hadde blitt masse fliring da, tror Wulf.

Hva er ditt største øyeblikk på fotballbanen?
- Det var å stå og synge nasjonalsangen i åpningen av U20-VM i Chile i 2008. Det var en del publikum og en veldig flott ramme rundt det. I tillegg så var det veldig gøy å score det avgjørende målet i en straffekonkurranse for J17 i Nordisk mesterskap mot Nederland. Det stod bare om femte- og sjetteplass, men det å i det hele tatt score på en avgjørende straffe for landslaget, det er ganske stort, forteller Wulf og hun tenker tilbake på landskampen fra så langt tilbake som juli 2004. Men hun trekker også frem et øyeblikk med Ørn?

- Jeg synes hjemmekampen vår mot Stabæk i fjor, selv om det ble 1-1, er en kamp som vi må ta med oss. Vi spilte en veldig god kamp og den viste at hvis vi alle sammen står på og jobber for hverandre, kan vi være uslåelige. Så det er et av de største øyeblikkene med Ørn!

Og ditt største øyeblikk utenfor fotballbanen?
- Det må være den dagen da mamma kom hjem fra sykehuset etter å ha blitt operert for kreft. Det var en vellykket operasjon og hun ble helt frisk, det er fem år siden nå og det var nok det største øyeblikket for meg.

Hva er grunnen til at du startet å spille fotball?
- Jeg har en stefar som jeg har bodd sammen med i 19 år, og fra jeg var tre år gammel tok han meg med på treninger med Brann og senere med Molde. Det er uten tvil hans fortjeneste at jeg har kommet dit jeg er i dag, forteller Wulf, som er stedatter til Ole Erik Stavrum.

Hva er den ene tingen du har med deg nesten over alt?
- Det må være mobilen. Men så har jeg også et fint gullkjede som jeg har hengende rundt halsen. Det består av morfaren og oldemoren min sine gifteringer som er smeltet sammen, og det smykket har jeg på meg hele tiden bortsett fra når jeg spiller kamp, for da må jeg ha det av meg, forteller Wulf og viser stolt frem smykket hun er så glad i.

Hva er dine skjulte talenter?
- Jeg er faktisk ganske god på ski, nedoverski vel og merke - ikke bortoverski. Jeg har stått på ski siden jeg kunne gå, og da liker jeg å drive med litt freestyle, som i fotball. Triksing og hopping og litt spektakulære ting. Men jeg har ikke vært på ski på over et år nå, det blir ikke mye tid til det nå, men kanskje jeg får tid i påska, smiler Wulf og trekker frem et annet talent hun har.

- Også har jeg et språkøre. Da jeg tenker ikke på engelsk og kinesisk og slikt, men på dialekter. Jeg er jo fra Bergen, er født og oppvokst i Bergen, og da jeg flyttet til Molde som seksåring skiftet jeg til moldenser etter tre uker. Så jeg har et øre for andre dialekter, og det må jeg si er et skjult talent.

Har du noen dårlige uvaner?
- Jeg har et forferdlig ensidig kosthold, så det er jeg fått beskjed om å rette opp på. Det går stort sett i knekkebrød og yoghurt, avslører Wulf.

Da trener Gøril Kringen ble oppfordret til å bidra med et spørsmål til Tina Wulf, ville hun vite hva hennes største last var, selv om hun visste hva svaret burde være – Pepsi Max. Og Wulf er selv klar over at hun er litt ensidig også i drikkeveien.

- Ja, jeg drikker sykt mye Pepsi Max. Jeg sluttet i tre måneder, men så fant jeg ut at hvorfor kan jeg ikke få kose seg med en av de tingene jeg virkelig koser meg med. Man lever bare én gang, gjør man ikke?

Hva er favorittdagen din på året?
- Det er julaften, ikke nødvendigvis fordi man får så mange gaver, men fordi da er hele familien samlet, og det er ikke så ofte man er. Og så er det den dagen det er seriestart i Toppserien som i år er 5. april. Så jeg gleder meg veldig til 5. april, det blir en bra dag, tror 21-åringen.

Hva er din største fobi?
- Jeg er livredd for å spy, for da tror jeg at jeg holder på å dø. Og så er jeg enda reddere for å fly, det er det verste jeg vet. Innenlands går greit, å fly fra Trondheim til Oslo for eksempel, det er ikke noe problem. Men å fly utenlands, med andre flyselskap, det er jeg ikke så veldig fan av, avslører hun.

Men Tina Wulf er i hvert fall ikke redd for å fly med Ørn. Og Ørn-familien setter pris på sitt sympatiske og blide familiemedlem fra Molde.

Kristin Lie om Tina Wulf:
- Tina er alltid blid, jeg tror ikke jeg har sett henne sur utenfor banen. Også kan hun være veldig hyper og morsom. Hun er alt i alt en veldig trivelig og hyggelig jente, sier Lie og skryter også av Wulfs fotballferdigheter.

- Hun er veldig begavet teknisk og veldig flink på ballbehandling. Jeg har ikke sett noen som kan så mange triks som henne, og det er fint å se på. Også har hun en pasningsfot som ikke veldig mange andre har. Hun er smart og har god fotballforståelse og er en god fotballspiller som mange ser opp til. Og Tina har blitt en slags ledertype. Hun tar tak i kampene og har begynt å trøkke til i duellene og er blitt en enda større duellspiller, og det er bra, sier Ørns toppscorer og får støtte av Gøril Kringen.

Gøril Kringen om Tina Wulf:
- Tina har utviket seg mye gjennom de to årene i Ørn. Hun har gått fra å være en litt stasjonær, elegant ballfordeler til å bli en spiller med stor aksjonsradius og med stor kapasitet og vilje som har gjort henne til en viktig spiller også på den defensive biten. Hun er en av de spillerne i Toppserien med best fotballhode, og har et godt blikk for spillet og gode ferdigheter som gjør at hun får utnyttet det, synes Kringen.

- Og Tina er en veldig blid og trivelig jente som har en særegenhet; hun snakker moldenser til oss og bergenser med bergensere, forteller Kringen og bekrefter dermed Wulfs egen påstand om at hun har et godt språkøre.

Gaute Bergsli