Trondheims-Ørn - LSK Kvinner 2-3

24. april 2010

Ørn tapte 2-3 for LSK lørdag. Etter en god start, raknet det sammen for Ørn og gjestene scoret tre mål . Da hjalp det ikke at Tina Wulf og Kristin Lie reduserte hver sin gang i 2. omgang.

I de første 20 minuttene av kampene dominerte Ørn, og allerede etter ett minutt kunne Oda Fugelsnes gitt hjemmelaget ledelsen, men skuddet på mål ble litt for løst.

Fem minutter senere vant midtspiss Lene Bredesen en duell omtrent 35 meter fra LSK-målet etter utspill fra Ørn-keeper Ingrid Thorbjørnsen. Bredesen forsøkte et langskudd siden Ingrid Bruserud stod langt ute, men LSK-keeperen fikk kommet seg tilbake i tide og reddet skuddet.

Minuttet etter var LSK nære å ta ledelsen da kaptein Lene Storløkken skjøt ballen via Ørn-keeperen og stanga og ut til corner.

Etter 12 minutter la Anne Grete Storli flott inn til Oda Fugelsnes som headet like utenfor LSK-målet. Fugelsnes kom til nok en sjanse halvveis i omgangen da hun fyrte av fra høyresiden av 16-meteren, men skuddet gikk like til side for mål.

Ørn skapte altså flere brukbare sjanser og vant de fleste duellene i første halvdel av omgangen, men ballen ville ikke i mål. Og i andre halvdel tok LSK litt mer over, og skapte blant annet ei stor sjanse på frispark etter 23 minutter. Ballen ble lagt inn i feltet, der Cathrine Dekkerhus headet like over mål fra kort hold.

Få minutter senere fikk Ørn en god overgangsmulighet. Ørn var i overtall, tre mot to, men Oda Fugelsnes fikk ikke spilt ballen før LSK klartet å demme opp kontringen.

Og etter 34 minutter kom Inger Ane Hole med flott driv fremover på banen, og spilte ut til Oda Fugelsnes som fikk lagt inn fra helt ute på dødlinja. Lene Bredesen avsluttet det flotte angrepet med en heading like utenfor mål.

LSK straffet Ørn
Men etter 37 minutter scoret LSKs Mari Knudsen kampens første mål på et langskudd. Ballen sneiet Tina Wulf, skiftet derfor retning, og en utspilt Ingrid Thorbjørnsen kunne ikke hindre at ballen gikk i bue over henne og i mål.

Like før pause tok Anne Grete Storli en flott utført corner. Inne i feltet stod Lene Bredesen og satte ballen like over.

Men  istedet for Ørn-utligning, doblet bortelaget ledelsen få sekunder før 1. omgang var over. Ida Elise Enget spilte til Rhian Wilkinson som fikk stå alene i feltet blant et passivt Ørn-forsvar og satte ballen i mål.

Ørn måtte dermed gå til pause med et tungt 0-2-resultat etter å ha dominert store deler av 1. omgang.

Ørn kom tilbake
Og det skulle bli enda verre for Ørn. Idet en time av kampen var spilt på Byåsen Arena satte LSK inn sitt tredje for dagen. En misforståelse i Ørn-forsvaret førte til at Cathrine Dekkerhus fikk god tid alene til å prikke ballen i mål til 0-3.

Etter 63 minutter spilte Inger Ane Hole og Lene Bredesen veggspill og ballen ble gikk i mål, men scoringen ble dessverre annulert for offside.

20 minutter før slutt ble Synnøve Lindseth byttet inn for Oda Fugelsnes, og like etter spilte Lindseth flott til Silje Bergby som spilte videre til Tina Wulf. Wulf vendte vekk en motspiller og sendte i vei et fantastisk skudd med venstrefoten som gikk rett i krysset. Et praktmål av 21-åringen, og det aller første målet LSK slipper inn i en obligatorisk kamp. Men Wulf syntes det historiske målet var en fattig trøst ettersom det ble tap.

- Akkurat nå klarer jeg ikke å glede meg over det. Det betyr så lite når det går som det går, sier Wulf som på tross av perletreffet hevder at venstrefoten er langt fra så bra som høyreslegga.

- Det er ikke i nærheten i gang. Men jeg traff godt i dag. Jeg skal skyte med venstre flere ganger nå fremover, smiler Wulf.

Kristin Lie ble flyttet opp som spiss for å jakte enda en redusering, og to minutter på overtid spilte Anne Grete Storli gjennom til nettopp Lie, som alene med keeper satte ballen sikkert i mål.

Ørn hadde redusert til 2-3, og patriotiske tilhengere på tribunen øynet håp om utligning og poeng. Men på den lille overtiden som gjenstod klarte LSK å holde på ballen og stadig vinne dødballer og tiden rant ut. Dermed fikk aldri Ørn utligningen de ønsket, og det ble 2-3-tap på hjemmebane mot serielederen.

- Burde vært på talefot
Ørn-trener Gøril Kringen måtte skuffet innse at Ørn gikk på sesongens tredje ettmålstap.

- Vi taper fortjent i dag, og møter et lag som er akkurat som forventet. Vi greier ikke å gjøre alt vi er enige om på forhånd. De får et heldig mål, og etter at vi styrte kampen frem til da, blir vi rett og slett for feige og ubesluttsomme etter det. Vi slutter å flytte etter folk offensivt, og det blir behagelig for dem å forsvare seg mot oss, sier Kringen og legger til.

- Vi burde ha vært på talefot, men vi klarer det ikke helt. De scorer tre mål og vi scorer to, og vi er skuffa over oss selv. Mest skuffet over at vi ikke klarer å fremstå som vi vil og spille som vi ønsker. Toppserien krever at vi presterer på et høyere nivå enn vi gjorde i dag, mener Kringen.

Fjorårets tre oppgjør endte med tap 0-3, 1-3 og 2-3. Og med 2-3-tap også i dag, ser vi et tydelig mønster.

- Det virker som tre baklengs mot Team Strømmen/LSK har blitt regelen,  men vi må sørge for at dette er siste gangen det skjer, forsikrer Kringen.

- Raser sammen
Ingrid Thorbjørnsen måtte hente tre baller ut av nettet mot LSK, etter å ha holdt nullen mot Klepp i forrige kamp. Hun synes Ørn spilte for dårlig i dag.

- Vi er bra de første 20. Da er vi helt på høyde med dem, men så scorer LSK og da faller vi sammen. Vi kommer igjen etter 0-3 målet og har en grei avslutning, men det er en for dårlig kamp av oss, synes Ørn-keeperen.

Tina Wulf er enig.

- I 20 minutter i 1. omgang er vi veldig gode. Så får vi 0-1 imot og raser sammen. Vi er ikke i nærheten av hva vi kan. Vi klarer å score to mål i 2. omgang. Det bør være nok, men det var det ikke i dag, sier Wulf.

Etter fire kamper ligger Ørn på åttendeplass med tre poeng, mens LSK troner alene på topp med 12 poeng. Men nå har i hvert fall LSK fått sine første mål imot, og Ørn har scoret mer enn ett mål i en kamp.

Gaute Bergsli 

 

Trondheims-Ørn - LSK Kvinner  2-3 (0-2)

  
Toppserien, 4. runde
Bane:Byåsen Arena
Dato:24. april 2010 kl. 1500
Tilskuere:64
 
Startoppstilling:
Ingrid Thorbjørnsen
Camilla ÅsengSolfrid AndersenKristin LieAnne Grete Storli
Silje BergbyTina WulfInger Ane Hole
Oda FugelsnesLene BredesenGunilla Forseth
  
Scoringer:Innbyttere:
0-1 Mari Knudsen (37)
0-2 Rhian Wilkinson (45)
0-3 Cathrine Dekkerhus (60)
1-3 Tina Wulf (70)
2-3 Kristin Lie (92)
Ida Flakk for Gunilla Forseth fra 60
Solveig Haaland for Lene Bredesen fra 68
Synnøve Lindseth for Oda Fugelsnes fra 69

Toppserien