Fotball er for alle!
29.06.2018

Vi ønsker at alle skal ha trygghet i fotballmiljøet til å være seg selv.

Både i samfunnet generelt og i fotballen opplever man fortsatt homohets. Fotballen har allerede tatt et stort og tydelig ansvar i forhold til rasisme. I helgas serierunde i Eliteserien og Toppserien vil det være fokus på mangfoldet.

Budskapet er tydelig: Fotball er for alle, uansett hvem du er glad i.

Rosenborg og Trondheims-Ørn er i starten av en samarbeidsavtale som ble inngått i 2018, og det å fronte en så flott sak sammen håper de vil være med å forsterke budskapet.

I Rosenborg og Trondheims-Ørn sine spillergrupper er de opptatte av at alle skal føle seg trygge i miljøet - det er stor takhøyde og åpenhet rundt legning, etnisk bakgrunn, religion og det fokuseres på forståelse og respekt for hvert individs identitet.

Birger Meling, Tore Reginiussen, Vegar Eggen Hedenstad, Sarah Suphellen, Cesilie Andreassen og Kristine Nøstmo representerer klubbene. De forteller om viktigheten i det å være rollemodeller for yngre fotballspillere – og andre – for å få fjernet all hets, mobbing og forskjellsbehandling i fotballen, idretten og samfunnet generelt.

- Et fotballag er også på mange måter et speilbilde av samfunnet rundt oss, så det å opptre med respekt, vise forståelse og toleranse - samtidig som vi stiller krav til oss selv som prestasjonsutøvere - er en utrolig viktig balanse, sier Tore Reginiussen.

- Det er nulltoleranse å bryte med disse prinsippene - toleransen og forståelsen er stor i gruppa vår, forteller Kristine Nøstmo og får støtte fra sine medspillere Sarah Suphellen og kaptein Cesilie Andreassen.

Årets Pride-parade i Trondheim arrangeres lørdag 15. september.