Ørn i gang med sesongoppkjøringen
02.02.2018

Siden sesongavslutningen i fjor har det vært store endringer både på spiller- og trenersiden.

Det er en liten måned siden spillerne møttes igjen etter juleferien og hovedtrener Thomas Dahle gleder seg over at sesongoppkjøringen endelig er i gang.

- Det var artig å komme i gang. Men det er en del endringer i både spillerstall og trenerteamet, så det er litt nytt. Samtidig gir det litt ekstra energi at flere vil vise seg frem, innleder hovedtreneren til Ørn.no.

Endringene Dahle sikter til har vært omfattende. Før 2018-sesongen har det nemlig vært store utskiftninger både i spillergruppen og i trenerteamet og Dahle forklarer spillerutskiftingene slik:

- Det er forskjellige årsaker til de store endringene. Det er en del som får muligheten til å spille i Byåsen. Jeg ønsker at de skal få mer spilletid og spille på seg mer selvtillit der. Kanskje må de gå ned et steg og være et førstevalg. Det er flere som har slitt med å ta det siste steget, også håper vi selvfølgelig at vi ser en eller flere tilbake i Ørn-drakten etterhvert.

For det er intet mindre enn åtte spillere har forlatt Trondheims-Ørn før 2018-sesongen. Kristin Jørgensen, Silje Franzen, Birthe Christiansen og Anya De Courcy har alle signert for 1. divisjonsklubben Byåsen, mens tidligere kaptein Marit Clausen og Rikke Storrø har lagt fotballskoene på hyllen. Samtidig har Ingrid Engen signert for fjorårets seriemester LSK Kvinner, og Hannah Bacon flyttet til Frankrike med kjæresten Alex Gersbach.

På inn-siden har Malin Sunde og Elin Sørum kommet fra henholdsvis Fortuna Ålesund og Fløya, i tillegg til at både Emilie Bragstad og Jenny Østerås har tatt steget fra U20-gruppa og sluttet seg til A-laget.

Flere nye i trenerteamet
Men det er som nevnt ikke bare i spillertroppen at det har skjedd endringer siden 2017-sesongen, for det har kommet til en del nye fjes i trenerteamet også. Geir Arne Kristiansen er kommet inn som ny assistenttrener, og suksesstreneren som førte Tiller J16 til NM-gull i fjor sitter igjen med et godt førsteinntrykk etter en drøy måned i klubben.

- Det har vært veldig bra og positiv start. Jeg har kommet godt inn i gruppa og vi er kommet godt i gang med sesongoppkjøringen, sier Kristiansen som fortsatt er med som trener for Tiller og forteller at samarbeidet med Dahle fungerer fint.

- Samarbeidet fungerer bra og slik som jeg håpet. Vi har utviklet planene for sesongen og det har fungert slik som jeg håpet.

I tillegg til Kristiansen er Mads Pettersen ny toppspillerutvikler, Robert Hunstad overtar keepertrenerrollen til Ole Næss som blir fysisk trener og behandler, mens Solfrid Dahle blir fysioterapeut. Dessuten er Tarjei Smågesjø ansatt som ny sportslig leder. Styreleder Ragnar Slettestøl gleder seg over signeringen og tror Smågesjø kan bidra til å lede Ørn tilbake til Norgestoppen.

- Tarjei har vi sikret oss en målrettet lagspiller som har det som skal til for å lede klubben tilbake til Norgestoppen. Vi har som mål å kjempe om medaljer i Toppserien og samtidig være et ledende utviklingsmiljø i Norge, og denne ansettelsen er et viktig steg nærmere de målene, skryter styrelederen.

Skal kjempe om topp fire
I fjor ble det 8. plass i Toppserien etter en tung innspurt på sesongen, men foran årets sesong mener Dahle at klubben bør strekke seg etter en topp fire-plassering.

- Jeg ønsker vi å gå litt tøft ut og si at vi vil være med å kjempe om topp fire. Vi må fortsette å strekke oss og tørre å si det, og så må vi se om vi klarer å ta de stegene som kreves, sier Dahle og er klar på hva som må skjerpes inn for å nå målet.

- Først og fremst må stramme inn den defensive strukturen, og spesielt på defensive dødballer hvor vi spiller inn for mange unødvendige mål. Det er noe vi kommer til å jobbe knalltøft med. Samtidig skal vi fortsette å jobbe med og videreutvikle den offensive biten og hvordan vi ønsker å fremstå, avslutter Dahle.

Første test for å stramme inn den defensive strukturen blir mot Byåsen lørdag, da årets første treningskamp går av stabelen. Etter den venter det flere treningskamper i ukene som kommer mot lokale lag fra Trøndelag, før avreise er til La Manga og Toppserie-motstand står på programmet.

- Jørgen Ryggvik Karlsen