Før kampen: Stabæk - Ørn
03.11.2017

Lørdag er det duket for avslutning av Toppserien 2017 når Ørn-jentene reiser til Stabæk og Nadderud Stadion i årets siste kamp.

Stabæk kjemper blant tabellens «topp 3» og ligger før helgens kamp på tredjeplass på tabellen med 40 poeng. På plassen bak ligger Klepp med 39. Stabæk må derfor vinne helgens kamp for å være sikret seg bronsemedalje plass i årets serie. Forrige sesong havnet Stabæk nettopp på 3. plass på tabellen.

Trondheims-Ørn blir uansett nummer åtte, uavhengig av resultat.

Da lagene møttes i vårsesongen gikk Stabæk seirende ut av oppgjøret etter 0-4 på Ørn Arena.

Statistisk har Stabæk hatt et godt grep på Ørn. Av de siste 18 kampene har Ørn ingen seire, mens tre har endt uavgjort. Det siste uavgjorte resultatet var hjemme på DnB Arena i vårsesongen 2016. Den gang endte kampen 1-1 etter mål av tidligere Ørn-spiller Guro Reiten.

Det kan derfor synes som om tiden nå er inne for å bryte «Stabæk-forbannelsen». Ørn har i denne kampen som nevnt ingenting å tape, men desto mer å vinne. Det er viktig å få en god avslutning, og vi regner med at jentene er tente på å vise nettopp dette.

Før kampen har vi tatt en liten prat med vår toppscorer, Rakel Engesvik.

- Hvordan skal Ørn vinne lørdagens kamp mot Stabæk? Hva blir viktig?

- Stabæk er et godt lag som det blir vanskelig å slå, spesielt borte på Nadderud. Jeg tror det er viktig for Ørn å tørre og holde ballen i laget, slik at Stabæk må løpe litt ekstra. Det blir vanskelig på uvant gress, men jeg håper vi får spilt en del uansett. Selv om det er siste seriekamp tror jeg ikke Ørn slipper seg ned, vi er gira på å få en god avslutning på sesongen og har ikke planer om å gjøre det enkelt for Stabæk. Jeg håper på en artig kamp og en god avslutning sammen med laget.

- Hvor mange mål ender du opp med i årets serie?

- Jeg har syv mål så langt og er veldig fornøyd med det. For meg spiller det ingen rolle hvem som scorer så lenge ballen havner i mål! Vi er et lag og hvem som scorer har lite å si, selv om det selvfølgelig er artig å være den som er sist på ballen. Jeg håper på ett mål til i årets sesong så kampen på lørdag er siste sjanse.

- Hvor fornøyd er du med årets 8 plass i serien?

- Jeg er ikke så fornøyd med årets 8. plass i serien. Det har vært utrolig jevnt i år og det er bare noen få poeng og mål som skiller lagene i midten, men jeg hadde uansett forhåpninger om å komme høyere på tabellen enn hvor vi er. Uavhengig av tabellplasseringen har det vært et artig og lærerikt år, med mye godt spill og mange fine mål. Jeg vet vi har prestert bedre, statistisk sett, enn blant annet i fjor, så det er positivt.

Vi ønsker jentene våre lykke til i årets siste oppgjør lørdag 14:00, og gleder oss allerede til sesongstart 2018!

Roy Arne Mathisen