Før kampen: Ørn - Avaldsnes
26.10.2017

Lørdag tar vi imot Avaldsnes til årets siste hjemmekamp!

Før lørdagens kamp ligger Avaldsnes på andreplass på tabellen med 42 poeng, mens Ørn innehar åttendeplassen med 30 poeng. Sist gang disse lagene møttes var i juni da Avaldsnes gikk seirende ut av kampen med 1-0, etter en scoring i det 30. spilleminutt.

Ser vi tilbake på fjorårssesongen ble det også seier til Avaldsnes i begge kamper. På trøndersk jord ble resultatet 0-2, mens lørdagens gjester vant 3-0 hjemme på Avaldsnes 1.

Statistisk ser vi likevel to jevne lag. Av de ni siste kampene lagene imellom har begge lag vunnet tre kamper hver, mens tre har endt uavgjort. Vi må tilbake til sesongen 2015 for å finne forrige Ørn seier, da vi vant 3-1 på hjemmebane etter scoringer av Oda Bolkan Fugelsnes (2) og tidligere Ørn-spiller Lisa-Marie Karlseng Utland. Borte på Avaldsnes endte kampen 2-2.

Vi venter en spennende kamp på lørdag. Ørn har hatt en fin høstsesong med gode resultater. Avaldsnes har også hatt en god høst, men kommer fra tap i forrige kamp mot Stabæk.

Vi har tatt en liten prat med vår midtbanestrateg Ingrid Syrstad Engen foran kampen. Vi lurte på hvordan hun ser for seg kampen og kampbildet.

- Jeg ser for meg to lag som ønsker å spille ball og som har stor vilje offensivt. Det blir høyt tempo og mange overganger. Avaldsnes kommer kanskje til å ha mest ball, og så får vi være smarte i presset og når vi vinner ball, slik at vi får utnyttet kontringer.

- Hva mener du blir viktig for at Ørn skal sikre seg seieren?

- Det blir veldig viktig å være rå i begge boksene - ofre alt defensivt og være besluttsom og effektiv offensivt. Vi må ha et høyt balltempo og tørre å bruke egne ferdigheter!

Ingrid lover for øvrig å gi alt for å sikre tre poeng, samtidig som våre toppscorere Rakel Engesvik (7) og Elen Sagmo Melhus (6) har lyst til å pynte på scoringsstatistikken. Alt ligger dermed til rette for et spennende og fartsfylt oppgjør på Ørn Arena Lade førstkommende lørdag. Kampstart er kl. 13:00.

Vi minner for øvrig om at det er gratis inngang. Vi ønsker jentene våre lykke til i bataljen mot tabelltoer Avaldsnes!

VEL MØTT!

Roy Arne Mathisen