Før kampen: Vålerenga - Ørn
12.10.2017

Lørdag drar Ørn til Vålerengas nye storstue når tabellnaboene kjemper om tre meget viktige poeng.

Vålerenga ligger nemlig kun poenget foran Trondheims-Ørn på tabellen. Lagene innehar syvende- og åttendeplassen, men avstanden fra VIF og opp til Røa på femteplass er ikke mer enn ett lite poeng. Røa, Arna-Bjørnar (à poeng med Røa), Vålerenga og Trondheims-Ørn kjemper nemlig om plassene 5-8, hvor de to som kommer øverst vil få støtte til en treningsuke neste år. Lagene på nedre halvdel av tabellen får ingen reisestøtte.

Lørdagens verter flyttet i starten av september inn i Intility Arena, og åpnet stadion med 2-0-seier over Kolbotn foran 3 541 tilskuere. Etter åpningsfesten har det blitt tap 0-1 for Avaldsnes, uavgjort 1-1 mot Stabæk og avansement til cupfinalen etter en imponerende 1-0-seier over Lillestrøm Kvinner på VIFs nye hjemmebane. Hovedstadslaget har spilt kun én bortekamp i den samme perioden; en sterk 1-0-seier borte mot Stabæk. 

Trondheims-Ørn har siden starten av september tapt for Røa, slått Klepp og Kolbotn, og spilt uavgjort 0-0 mot Sandviken. Der Vålerenga møter Grand Bodø og et Lillestrøm som etter all sannsynlighet allerede har vunnet serien i sine to siste seriekamper, skal Ørn opp mot medaljekjempende Avaldsnes og Stabæk. Ettersom det er forholdsvis sannsynlig at VIF tar to seiere på de to siste, er Thomas Dahle og co derfor avhengige av å slå de blåm hvite og rød på lørdag for å havne foran dem på tabellen.

Lagene har allerede duellert ved to anledninger i år. I den tredje serierunden endte det 2-2 på Ørn Arena etter at lagene hadde ledet hver sin gang, mens det i kvartfinalen av NM ble 2-1-seier til VIF, også dette i Trondheim. Vi må tilbake til september 2013 for å finne forrige gang Vålerenga slo Trondheims-Ørn på hjemmebane, men nå har de altså byttet hjemmebane med den "boost" det kan gi.

Det tetter seg virkelig til i kampen om øvre halvdel av tabellen. Er du i Oslo-området foreslår vi en tur til Intility Arena (rett ved siden av Vallhall) på lørdag for å heie frem Trondheims-Ørn! Kampstart er 15:00.