Volda - Trondheims-Ørn II 2-1
07.10.2017

U20-laget avsluttet sesongen med tap 1-2 borte mot Volda, men kan se tilbake på en innholdsrik sesong hvor både enkeltspillere og kollektivet har tatt store steg

Det ble tredjeplass i 2.divisjon og det ble stopp i åttendelsfinale i NM mot Tiller i årets sesong. Likevel kan hovedtrener Christian Træthaug og assistenttrener Jonny Rathe se tilbake på en god sesong til tross for at årets siste kamp endte med et knepent 2-1 tap borte mot Volda.

- Sesongen synes jeg har vært positiv. Vi er et bedre fotballag nå enn da vi startet sesongen, og da tenker jeg at vi har hatt utvikling. Mange spillere tar steg i riktig retning, og da tar vi steg også som et kollektiv, sier Træthaug og vil spesielt trekke fram forbedringen i frispillingsfasen.

- Vi er blitt tryggere og bedre i frispillingsfasen. Der vi i starten av sesongen slet med på spille oss ut, har vi nå fått satt ting i system, noe som gjør at vi er blitt bedre til å begynne bakfra.

Flere har trent med A-laget
Flere spillere har tatt steg i riktig retning denne sesongen, noe som gjør vanskelig for Træthaug å trekke frem enkeltspillere på spørsmål om hvem som har imponert mest og tatt størst steg.

- Sånn bortsett fra alle, smiler han før han utdyper:

- Vi har flere som er i skorpen hvor de lukter på et A-lag, hvor alle har tatt steg i riktig retning, og da blir det vanskelig å trekke fram noen markant, sier han og tenker blant annet på Sandra Johansen, Anna Sagmo Melhus, Emilie Bragstad, Inga Høston og Nora Møller som alle har fått sjansen på A-trening i løpet av sesongen.

Dana Cup årets høydepunkt
Når trenerteamet blir bedt om å trekke frem årets høydepunkt, blir det i likhet med enkeltspillere som har imponert, vanskelig å plukke ut enkeltprestasjoner. Med et innholdsrikt år hvor deltakelse i 2.divisjon, NM og Dana Cup har stått på kalenderen ber de derfor om å trekke frem to høydepunkter – ett sosialt og ett sportslig.

- Det blir vanskelig å komme unna Dana Cup som årets høydepunkt. Det var fryktelig gøy å vinne kvartfinalen i Dana Cup på straffekonkurranse, og generelt hele uka i Danmark var bra. Det var en trivelig uke sosialt med både spillere og foreldre, i tillegg til godt sportslig resultat hvor vi presterer bra, sier hovedtreneren.

- Rent sportslig må det bli 2-0 seieren over Molde hvor vi var på vårt beste. Vi var trygge defensivt, rolige med ballen og gjør som vi har avtalt og legger ned 90 minutter med 100 prosent innsats.

Må bli bedre i frispillingsfasen
Med et relativt ungt lag blir som regel motstanderne i 2.divisjon eldre og mer robuste. Trenerne ser ikke på dette som noe negativt, men heller som en positiv utfordring.

- Det synes jeg bare er gøy. Vi blir utfordret i nesten hver kamp og vi må alltid være skjerpet. Det er ikke råd til noen hvileskjær. Da taper vi 2-1 borte mot Volda og 0-1 mot Herd.

Trener Træthaug kom inn i U20-trenerteamet sent i sesongoppkjøringen i år. Nå ser han frem til å få en hel sesongoppkjøring i den kommende sesongen, og har allerede noen punkter på listen over hvilke grep som må tas for å fortsette utviklingen.

- Vi må begynne bakerst. Bli enda bedre, råere og tryggere i frispillingsfasen. Vi må ha tydelige planer lenger fram i banen, og jobbe inn mønstrene. I år kom jeg inn sent inn i mars, men nå får jeg en hel sesongoppkjøring med laget. Det tror jeg også vil gi resultat neste år, avslutter han.

Jørgen Ryggvik Karlsen