Før kampen: Ørn - Sandviken
05.10.2017

Vi tar imot Sandviken til den 19. serierunden førstkommende søndag, 08. oktober.

Med kun fire serierunder igjen ligger Ørn på en 7. plass på tabellen med 28 poeng, mens Sandviken innehar 9. plass med 14 poeng.

Vårsesongens kamp lagene imellom borte på Varden Amfi endte med uavgjort 2-2 etter mål av Maria Olsvik og Cesilie Andreassen. I fjorårets sesong endte også begge kampene med uavgjort resultat, 1-1 og 2-2, mens vi i NM gikk seirende av banen med 1-0.

Historisk sett har Ørn-jentene hatt et lite overtak på Sandviken. Av de 14 siste kampene lagene imellom har seks endt med Ørn-seier, to med seier til Sandviken mens resten har endt med uavgjort resultat.

Ørn har en svært god høstsesong bak seg. Av seks spilte kamper står vi med seier over Lillestrøm, Medkila, Klepp og Kolbotn, uavgjort mot Arna-Bjørnar og tap mot Røa. Med kun fem avgitte poeng er det et Ørn på ytterligere poengjakt som møter Sandviken hjemme på Ørn Arena søndag. Sandviken på sin side har også flere gode kamper denne høstsesongen med seier over blant annet Vålerenga samt et knepent tap mot Stabæk.

Vi har tatt en prat med målvakt Kristine Nøstmo foran søndagens kamp.

- Hvordan du ser for deg kampen mot Sandviken på søndag? 

- Jeg regner med at det blir en tøff kamp på søndag, med mange dueller og lange baller, sier keeperen.

- Hva tror du om kampbildet? 

- Sandviken kommer fra en jevn kamp mot Stabæk, så jeg tror de har spilt på seg god selvtillit. De går kollektivt, har en solid bakre firer og en duellsterk spiss så det er viktig for oss å ha balltempo samt få vendt mye spill, analyserer sisteskansen.

- Hva blir viktig for Ørn for å sikre seg tre viktige poeng?

– Vi har kjappe frontspillere, så det er viktig å få gi de gode arbeidsforhold så ofte som mulig. Ellers må vi ta med oss den gode prestasjonen vi har hatt i høst, for det har virkelig gjort det mulig for oss å havne på øverste del av tabellen!

I det som historisk forventes som en jevn kamp, håper vi så mange som mulig finner veien til Ørn Arena og hjelper jentene på veien frem til nye poeng søndag. Vi ønsker Ørn-jentene lykke til i jaken på tre nye poeng!

Kampstart søndag er 15:30!

Roy Arne Mathisen