Før kampen: Kolbotn - Ørn
20.09.2017

Et Kolbotn i poengnød venter på Sofiemyr lørdag når Trondheims-Ørn spiller årets tredje siste bortekamp.

Lørdagens verter har nemlig aldri tatt færre poeng i vår øverste divisjon enn de vil gjøre i år. Med kun ett poeng ned til Grand Bodø, som har én kamp til gode, på kvalikkplass, er helgens oppgjør en nøkkelkamp for klubben som står med tre seriemesterskap og ett NM-gull. Etter Ørn-kampen følger hjemmekamp mot serieleder Lillestrøm Kvinner, før laget fra Oppegård kan avgjøre nedrykksstriden selv når de først møter Medkila borte og deretter Grand Bodø hjemme.

- En viktig kamp for begge lag, begynner Thomas Dahle. - Kolbotn bør ha poeng for å holde avstand bak, mens vi trenger poeng for å henge med i midtsjiktet.

- Hva vil karakterisere lørdagens match?

- Jeg forventer at det blir en tøff match på en litt ekkel gressbane der vi må ut å vinne duellene først, sier hovedtreneren før han fortsetter. - Klarer vi å holde fokus og prestere på vårt toppnivå, så skal det være mulig å få med seg poeng.

Der hjemmestatistikken viser solide fem seiere, tre uavgjorte og ett tap, har det gått tråere på fremmed gress for Trondheims-Ørn. Trepoengere har det blitt kun mot tabelljumboene Medkila og Grand Bodø, mens det borte mot Sandviken endte uavgjort 2-2 etter at Cesilie Andreassen reddet Ørn-poeng med en frisparkperle på overtid. Det betyr at det har blitt fem tap på bortebane, senest i begynnelsen av september da Røa snudde kampen og vant 4-1.

I vårens oppgjør mellom lørdagens duellanter trakk Trondheims-Ørn det lengste strået etter at Rakel Engesvik ble matchvinner da hun smalt ballen i mål fra 20 meter. Oppgjørene har de seneste årene vært jevne, og i seriesammenheng har Ørn vunnet kun en av de siste fem kampene på Sofiemyr.

For Trondheims-Ørn er kaptein Martin Clausen fremdeles uaktuell for kamp, Andrea Haugstøyl ute med røket korsbånd fra høstens LSK-kamp, mens Hannah Bacon er utilgjengelig grunnet landslagsspill.

Kan Ørn ta sesongens tredje trepoeng på bortebane når de møter Kolbotn som har kniven på strupen? Ta gjerne turen til Sofiemyr for å heie Trondheims-Ørn frem på lørdag om du skulle være i nærheten! Kampstart er 15:00.