Før kampen: Ørn - Klepp
07.09.2017

Søndag kjemper Ørn for å komme tilbake på vinnersporet når Klepp gjester Ørn Arena klokken 16:00!

- Søndag blir en spennende dag! utbryter Thomas Dahle på spørsmål om hva han tenker om helgens kamp. - Klepp kommer opp med selvtillit etter en så langt god sesong, fortsetter han.

Jærbuene ligger ikke mer enn fem poeng bak Stabæk på tredjeplass, og slo faktisk bæringene på Nadderud da lagene møttes i slutten av august. På hjemmebane har ikke Klepp tapt en eneste kamp, mens det på bortebane virker å være enten eller; fire seiere og fire tap er ståa på fremmed gress så langt. Klepp hadde Avaldsnes i kne i cupkvartfinalen 2. september, men en overtidsscoring av laget fra Karmøy sørget for ekstraomganger og en straffekonkurranse som Klepp til slutt tapte. 

- Etter en veldig tøff uke med tre kamper, har vi nå fått ladet batteriene igjen, sier Dahle med et litt skjevt smil.

De tette kampene har vært tøffe også resultatmessig for Trondheims-Ørn. Etter å ha mistet seieren på overtid mot Arna-Bjørnar, ble det 1-2-tap og cup-exit mot Vålerenga, og så 1-4-tap for Røa seks dager etter poengdelingen mot bergenserne. I seriesammenheng er det kun mot Stabæk det har blitt tap på Ørn Arena, og 15 av Ørns 22 poeng har kommet på trøndersk jord. For Dahle og co er seier nødvendig for å henge med på midtsjiktet av tabellen, for Vålerenga på syvendeplass har ett poeng mer og samtidig én kamp til gode.

- Hva skal til for at det blir hjemmeseier på søndag?

- For oss handler det om å gjenskape toppnivået vårt! Vi vet at når vi gjør det vi skal gjøre ordentlig, så er vi veldig gode!

- Og hvordan skal Ørn klare å gjenskape toppnivået?

- Vi skal ut på søndag å være offensive i hodet, og vise det med kroppsspråket vårt. Jeg håper og tror at vi får se et Ørn-lag som viser at vi vil score mål, og som jobber beintøft for poengene, avslutter hovedtreneren.

Da lagene møttes på Klepp Stadion i starten av juni var det søndagens gjester som stakk av med alle poengene. Etter en målløs førsteomgang tok det kun to minutter før den da femten år gamle Elisabeth Terland sendte Klepp i ledelsen. Til tross for et par gode sjanser til begge lag, endte det med at Terland ble matchvinner med kampens eneste scoring. At det ble hjemmeseier var kanskje ingen overraskelse om man hadde tatt en titt på statistikken mellom lagene, for de siste årene er det nemlig alltid hjemmelaget som har vunnet. Vi må faktisk tilbake til 2011-sesongen, da Ørn slo Klepp på Jæren i både cup og serie, for å finne forrige gang det gjestende lag vant. 

Kan Trondheims-Ørn fortsette den gode hjemmestatistikken mot Klepp, og komme tilbake på vinnersporet? Ta med små og store fotballvenner og støtt Trøndelags toppserielag i jakten på mål og tre nye poeng!