Før kampen: Ørn - Arna-Bjørnar
24.08.2017

Søndag jakter Ørn revansj for vårtapet når Arna-Bjørnar gjester Ørn Arena på Lade klokken 15:00.

Arna-Bjørnar tapte ikke på sesongens ti første kamper, og sto med imponerende fem seiere og fem uavgjorte i slutten av juni. På de fire neste kampene har det imidlertid gått vesentlig tråere for rødtrøyene. De avsluttet vårsesongen med 0-3-tap på hjemmebane for Avaldsnes. Mot bunnlaget Kolbotn dro bergenserne i land en 1-0-seier, før det ble to nye nederlag med 2-3 for Vålerenga og 0-2 for Sandviken. Sistnevnte var en hengekamp fra den femte serierunden, og ble spilt onsdag. Etter å ha ligget flere plasser foran Trondheims-Ørn på tabellen siden sjette serierunde, gjør den magre poengfangsten de siste kampene at det nå to tabellnaboer som møtes på søndag, og kun to poeng som skiller.

- Det er en åpen kamp, tenker jeg, svarer hovedtrener Thomas Dahle på spørsmål om hans tanker rundt søndagens kamp. - Duellene mot Arna-Bjørnar har alltid vært vanskelige, for de er tøffe i duellspillet, gode tekniske og til tider veldig direkte i spillestilen, analyserer Dahle.

- Hva skal Trondheims-Ørn gjøre for å slå Arna-Bjørnar?

- Vi må først ut å ta krigen, vi må være kompakte i forsvar og verne bakrommet vårt, og så må vi samtidig være effektive i angrepsfasen, smiler flatangringen, vel vitende om at det ikke er en enkel oppgave som møter Trondheims-Ørn til helgen. - Jeg tror at om vi klarer dette, så skal vi være på høyde med dem, og kanskje klare å kapre alle poengene til slutt.

Trondheims-Ørn er inne i sine beste rekke med poengfangst så langt denne sesongen, for med ti poeng på de siste fire kampene har Ørn tettet luken til lagene foran på tabellen. Fra å ha ligget i ingenmannsland sammen med Vålerenga for fire runder siden, er det nå kun fire poeng opp til Røa på fjerdeplass, og laget fra Oslo Vest har attpåtil én kamp mer spilt. Forrige runde ble det 2-0-seier mot tabelljumbo Medkila da Julie Adserø og Elen Melhus scoret for Trondheims-Ørn, og forrige hjemmekamp ble serieleder Lillestrøm Kvinner sendt hjem med 1-4-tap i bagasjen.

Som Dahle nevnte, er oppgjørene mellom Trondheims-Ørn og Arna-Bjørnar ofte veldig jevne. På de syv siste oppgjørene finner vi seks ettmålsseire, i tillegg til bergensernes 2-0-seier i mai i år. Av de seks oppgjørene det har skilt ett mål, har søndagens gjester vunnet fire.

Kan Trondheims-Ørn fortsette rekken med poengfangst når et Arna-Bjørnar på jakt etter å vise at det ikke er snakk om noen formsvikt kommer på besøk? Gled deg til skikkelig angrepsvilje og trøkk i taklingene når tabellnaboene duellerer på Ørn Arena søndag klokken 15:00. Ta med små og store fotballvenner og støtt hele Trøndelags toppserielag i jakten på mål og tre nye poeng - gratis inngang for alle!