Før kampen: Medkila - Ørn
17.08.2017

Søndag møter Ørn et Medkila i poengnød når lagene møtes på Harstad Stadion.

Harstadværingene var forrige runde nære ved å spolere Sandvikens åpningsfest av nye Stemmemyren, da en av sommerens fire nyerværvelser, Jenna Loise McCormick, sendte de helhvite i ledelsen før den første omgangen var halvspilt. Hodestøtet til McCormick er, sammen med Oda Fugelsnes sin 3-0-scoring mot Lillestrøm Kvinner, nominert til ukens blinkskudd. Søndagens verter ligger helt sist på tabellen, og med sine to poeng og -32 i målforskjell er det i praksis fem poeng opp til sikker plass. Også det første poenget til Medkila kom mot Sandviken, som mellom poengdelingen i årets første kamp og poengdelingen i runden som var, tapte tolv kamper på rad inkludert cupbomben mot Tromsdalen.

Også Thomas Dahle har forsterket laget i sommervinduet, for både Julie Adserø og Siw Døvle har funnet veien til Lade. Førstnevnte hadde et drømmecomeback forrige runde, da hun scoret to av målene i 4-1-seieren over LSK Kvinner. På egen stadion står Ørn med kun ett tap til nå i sesongen, men laget har hatt det betydelig tøffere ute på reise. Det er nemlig kun i den siste kampen før sommerferien, 6-1-seieren over Grand Bodø, at det har blitt tre poeng på bortebane. I tillegg til en poengdeling mot Sandviken, har det blitt fire tap på fremmed gress. 

Medkila gjestet Ørn Arena i midten juni, og selv om de holdt nullen til timen var passert, måtte de til slutt dra tilbake til Harstad med tremålstap. De helhvite har faktisk aldri slått Trondheims-Ørn på trøndersk jord, men lenger nord ser det ganske annerledes ut. På Harstad Stadion vant Medkila nemlig oppgjørene både i 2014- og 2015-sesongen, og det var en knepen 2-1-seier Ørn dro i land i fjorårets oppgjør.

Kan Trondheims-Ørn følge opp seieren mot topplaget LSK Kvinner med en like god prestasjon mot bunnlaget Medkila? Kampen streames fra klokken 13:00 på søndag!