Før kampen: Ørn - LSK
09.08.2017

Høstsesongen braker igang når serieleder LSK Kvinner gjester Ørn Arena på fredag.

Kanarifuglene har enda til gode å gå poengløse av banen i årets sesong. Av vårsesongens tolv kamper tok de gule og sorte imponerende ti seiere, og står med solide 33-8 i målforskjell. Målsnittet var imidlertid klart sterkest i egen hall, for 8-4 i målscore på bortebane vitner om tettere kamper på fremmed gress enn i Lillestrøm. Guro Reiten, fjorårets Ørn-kaptein, leder toppscorerlisten i Toppserien med sine elleve mål, for øvrig ett mål foran fjorårets toppscorer i Ørn, Lisa-Marie Utland, som så langt har scoret ti ganger for Røa.

Trondheims-Ørn tok sommerferie med ti poeng på de seks siste kampene. På de samme seks kampene slapp fredagens verter inn fire mål, hvilket gir et baklengssnitt på høyt akseptable 0,75. Sett vårsesongen under ett sanket Thomas Dahle og co klart flest poeng på hjemmebane, for elleve av 15 poeng kom før sommeren på Ørn Arena på Lade. Trondheims-Ørn må således kunne sies å ha funnet seg godt til rette på sin nye hjemmebane.

Innbyrdes har Lillestrøm Kvinner de siste årene hatt gode resultater mot Trondheims-Ørn. Fredagens gjester har nemlig vunnet syv på rad i serie og cup, og på trøndersk jord er fasiten fem strake seiere. I fjorårets oppgjør på Ranheim var det imidlertid Ørn som tok ledelsen allerede etter fire minutter, men LSK slo tilbake og vant til slutt 2-1. Da lagene duellerte tidligere i år dominerte Hege Riises den første omgangen og gikk til pause med tomålsledelse, og selv om de siste 45 minuttene var vesentlig jevnere, klarte aldri Trondheims-Ørn å true Lillestrøm som til slutt vant 3-0.

Kan Trondheims-Ørn ryste favorittene fra Romerike? Ta med små og store fotballvenner og støtt hele Trøndelags toppserielag i jakten på tre nye poeng klokken 18:00 på fredag - det er gratis inngang for alle!