Før kampen: Grand Bodø - Ørn
01.07.2017

Søndag venter vårsesongens siste oppgjør før Toppserien tar sommer- og EM-pause.

Etter poengdeling hjemme mot Røa i midtukekampen er Thomas Dahle og co ivrige etter å slå tilbake med seier borte mot Grand Bodø søndag.

- Det blir en veldig viktig kamp for oss. Med tre poeng har vi fortsatt heng på midtsjiktet, noe vi har som en målsetning for vårsesongen, innleder Dahle til Ørn.no 

Det sier han vel vitende om at Ørn befinner seg på åttendeplass med tolv poeng etter elleve serierunder. Dermed blir det viktig med seier i siste serierunde før sommerpausen for å unngå de store lukene til lagene som ligger foran Ørn på tabellen.

- Vi ønsker å avslutte med en god prestasjon og følelse før ferien, fastslår hovedtreneren. 

Møter et klassisk 4-3-3-lag

På de fem siste kampene har det nyopprykkede laget tatt ett poeng, og det kom hjemme mot Kolbotn i Nordlandshallen da lagene spilte 1-1. Hittil denne sesongen har de kun spilt seg til fem poeng og har fortsatt til gode å vinne hjemme i Bodø, noe som nærmest var som et fort å regne forrige sesong da Grand Bodø var ubeseiret i 1.divisjon med ti seire og én uavgjort. En skal imidlertid merke seg at de helrøde på eget kunstgress har spilt jevnt med både Avaldsnes og Røa, og presset i de oppgjørene på for en utlikning i sluttminuttene.

Da Trondheims-Ørn møtte Bodø-laget på Ørn-arena tidligere i år ble det 3-1 seier til Ørn etter to scoringer scoringer av Oda Fugelsnes og ett mål av Tina Fremo. 

Hovedtrener Dahle har sammen med resten av trenerteamet studert søndagens motstander og peker blant annet på dødballer som en av styrkene til Trond Schjølbergs lag.

- Det er et klassisk 4-3-3 lag som er spesielt god i kontringsfasen og på dødballer, sier han. 

Sykdom i troppen

Den siste drøye måneden har Ørn spilt hele syv kamper, noe som har resultert i en del småskader og litt sykdom, og høyreback Svanhild Sand må stå over søndagens oppgjør. Hun har slitt med sykdom den siste tiden, i tillegg til langtidsskadde Rikke Storrø som håper på et comeback over sommeren.

Kampen kan streames på Dagbladets Youtube-kanal, og avspark søndag er klokken 16!

Jørgen Ryggvik Karlsen