Før kampen: Avaldsnes - Ørn
24.06.2017

Søndag gjester Trondheims-Ørn serietoer Avaldsnes.

- Det er klart det blir en tøff kamp. Vi forventer at det er et lag som føler et visst press og må vinne, og de er berettiget favoritter. Vi vet at de har mange individualister, og så får vi se om vi har et bedre kollektiv. Det sier hovedtrener Thomas Dahle til Ørn.no om søndagens oppgjør mot Avaldsnes.

Flere medier tippet Avaldsnes høyt på tabellen når vi skriver november, og således har de rød- og hvitstripede innfridd forventingene hittil med andreplass i Toppserien kun to poeng bak serieleder LSK. De har imidlertid kun tatt elleve av 21 poeng på eget gress. Dahle og resten av trenerteamet har studert Per Inge Jacobsens mannskap, og vet hva som venter Ørn.

Kontringer blir nøkkelpunkt
- I utgangspunktet spiller de med en diamant på midten i 4-4-2, så jeg tror at hvis de får lov til å trille ball og sette opp kombinasjoner, så er de gode. Nøkkelen for oss blir å hindre dem i å gjøre nettopp det, og se om vi kan utnytte brudd og overganger, sier Dahle.

Angrepsspiller Andrea Haugstøyl er enig med sin trener i at det blir en tøff utfordring å møte Avaldsnes, men ser samtidig frem til å måle krefter mot et av de store lagene i serien.

- Jeg tenker det blir en stor utfordring, men samtidig veldig spennende, så jeg gleder meg til kamp! Vi har gjort det bra der tidligere, så om vi står på vet vi at vi kan sitte igjen med et godt resultat.

Ørn har møtt Avaldsnes åtte ganger de siste fire årene, hvorav tre av kampene har endt med Ørn-seier og tre av oppgjørene er blitt uavgjort. I fjor endte begge kampene med tap, henholdsvis med 0-3 i tilsvarende kamp borte i Avaldsnes, mens det ble 0-2-tap hjemme i Trondheim.

Søker trygghet og ro
For øyeblikket ligger Ørn på åttendeplass, men det er ikke mer enn syv poeng opp til Røa på femteplass som har to kamper mer spilt. Ettersom det ble poengtap for både Sandviken og Kolbotn i lørdagens kamper, har Ørn samtidig god avstand til lagene i bunnen av tabellen. 

- Jeg tror det er viktig å ha noe å strekke seg etter og ikke tenke på å bli tatt igjen, men heller ta sikte på å ta igjen noen andre. Det blir viktig å tette lukene oppover på tabellen, sier Haugstøyl som får støtte fra trener Dahle.

- Vi er selvfølgelig opptatt av poeng for å få den roen og tryggheten, for de lagene bak oss vet jeg jobber hardt for å forsterke seg. De henter inn utenlandske heltidsproffer, så det er klart vi virkelig må gjøre jobben for å holde dem bak oss. Så vi er klar over at det blir en tøff høst, avslutter Dahle med et optimistisk smil om munnen.

Jørgen Ryggvik Karlsen