Før kampen: Ørn - Medkila
14.06.2017

Søndag kommer Cesilie Andreassen sin tidligere klubb på besøk til Ørn Arena når det er duket for årets niende serierunde.

Medkila har hatt en tøff start på årets sesong. Etter å ha åpnet Toppserien 2017 med uavgjort 1-1 og ett poeng hjemme mot Sandviken, har det blitt syv strake tap for hovedtrener Margunn Haugenes og hennes lag. De helhvite tapte attpåtil 0-2 for andredivisjonslaget Tromsdalen i NM. Harstad-laget har vært uheldige med skader og karantener, og har som en følge av dette stilt med en utespiller i mål i flere av de foregående kampene. En tynn stall har til og med gjort at 47-årige Haugenes valgte seg selv i startelleveren i forrige rundes kamp mot Vålerenga, et oppgjør Medkila til slutt tapte 1-6. Med to uker mellom VIF-kampen og helgens oppgjør mot Ørn er det håp om at hovedtreneren slipper å starte med seg selv på banen.

- Hva forventer dere fra Medkila i søndagens kamp?

- Vi forventer en tøff kamp mot et alltid hardtkjempende Medkila, sier Thomas Dahle. - De har slitt med skader og karantener de siste kampene, men nå skal alle være på plass igjen.

- Og med full tropp hos gjestene blir det ingen walk-over, selv om de bare har ett poeng så langt?

- Jeg har sett flere av kampene deres, og de er absolutt kapable til å ta poeng i kampene som kommer fremover, analyserer hovedtreneren. - Når det er sagt så er dette en kamp som vi skal og bør vinne, fortsetter han, før han avslutter: - Vi har hatt bra trøkk på trening, det er mange som viser stigende form, og det er hard konkurranse på flere plasser nå, så det lover bra!

Etter å ha slått Grand Bodø 3-1 i forrige hjemmekamp, ble det et knepent 0-1-tap for Klepp helgen etter for Dahle og co. Av de åtte poengene Trondheims-Ørn har sanket på årets åtte første seriekamper, har syv kommet på kunstgresset på Ørn Arena. Der er det kun i 0-4-tapet mot Stabæk at Ørn ikke har scoret minst to mål, og søndag har laget mulighet til å sette flere baller i nettet på sin egen arena.

Selv om Trondheims-Ørn som regel har slått Medkila, har oppgjørene ofte vært jevne. Seks av de siste åtte oppgjørene har nemlig endt med en ettmålsseier til ett av lagene, og i fire av disse tilfellene har det vært Ørn som har tatt de tre poengene. Harstad-lagets seiere kom på hjemmebane både i 2014 og i 2015. I tillegg til duellene som har skilt ett mål har kaptein Marit Clausen og co de senere årene vunnet 2-0 og 4-0.

Ta med familien, laget eller andre fotballvenner til Ørn Arena på søndag og opplev neste hjemmekamp!