Før kampen: Klepp - Ørn
01.06.2017

Ørn drar lørdag til Jæren hvor Klepp er neste motstander i Toppserien.

Jærbuene hadde en av de tøffeste serieåpningene en kan tenke seg ettersom de møtte LSK Kvinner på bortebane i årets første kamp. Laget tapte 6-1 for de regjerende dobbeltmesterne, men har på de neste seks seriekampene kun ett tap. Dette kom borte mot Avaldsnes, og de grønn- og hvitkledde har således gjort seg ferdig med to av de tradisjonelt vanskeligste oppgjørene i Toppserien allerede. Kaptein Tuva Hansen og co har beseiret Grand Bodø og Vålerenga på hjemmebane, Medkila og Kolbotn borte, og delte poengene hjemme mot Røa.

Lørdagens verter er altså ubeseiret på eget kunstgress så langt i sesongen, og de seneste årene har kampene mellom Klepp og Ørn alltid endt med hjemmeseier. Vi må tilbake til 2011-sesongen for å finne forrige gang ett av lagene fikk med seg poeng fra et borteoppgjør, da Solfrid Andersen Dahle scoret kampens eneste mål i Ørns 1-0-seier på Klepp Stadion.

- Klepp er et lag vi ikke helt har knekt koden på bortebane, erkjenner Trondheims-Ørns hovedtrener Thomas Dahle. - Det er mulig det er tilfeldig, men vi skal i hvert fall gjøre alt for å endre trenden nå på lørdag!

- Hva kjennetegner helgens motstander? 

- De er et lag som har mye fart på topp, sier Dahle. - Og de er tøffe i duellspillet, så vi må og skal være skjerpet!

I likhet med Trondheims-Ørn avanserte Klepp fra cupens andre runde (2-0-seier mot Amazon Grimstad), men en bedre poengfangst innledningsvis i sesongen gjør at det skiller fem poeng mellom lørdagens duellanter. Ørn startet sesongen med seier mot Kolbotn, før det ble uavgjort mot Sandviken og Vålerenga. Tap for Stabæk, Arna-Bjørnar og LSK Kvinner, ble forrige runde avløst av 3-1-seier mot Grand Bodø. Lørdag jakter Clausen og resten av Ørn årets første trepoenger på bortebane, og vil i så fall tette luka opp til Klepp. 

Befinner du deg i nærheten av Klepp Stadion håper vi du tar med deg en venn eller to og drar for å heie Trondheims-Ørn frem i lørdagens kamp! Avspark er 15:00.