Før kampen: Molde - Ørn
28.05.2017

Molde er første hinder i cupen på tirsdag

I fjor spilte Trondheims-Ørn seg frem til semifinale i NM der Røa ble for sterke og vant 4-2. Tirsdag spilles andre runde i cupen, og Trondheims-Ørn tar turen til Aker Stadion hvor Molde står på motsatt banehalvdel. 

- Det er en kamp som kommer tett etter helgens seriekamp. Vi er favoritter, og det må vi tåle å være og vise at vi takler det presset. Vi vet at Molde er en klubb som jobber hardt og satser på å komme seg opp og frem, men det er selvfølgelig en kamp vi må, bør og skal vinne. Vi kommer ikke til å slippe oss ned ett sekund før det eventuelt er avgjort, sier hovedtrener Thomas Dahle.

Molde spiler til daglig i andredivisjon, i samme avdeling som blant andre Trondheims-Ørns rekruttlag. De blå- og hvitkledde har imponert innledningsvis i sesongen, og står bokført med fem av fem seire, solide 22-4 i målforskjell, og topper avdelingen. 

- Hvordan er det å gå fra å møte Toppserie-motstand til 2.divisjon? Kan det by på noen utfordringer? 

- Det har veldig mye med fokuset vårt å gjøre. Klarer vi å være på og sultne og gå ut for å ta kampen og drepe den, blir det bra. Utfordringen ligger i hodet, så får vi se om vi får skrudd på noen brytere til tirsdag, sier Dahle. 

Trondheims-Ørn U20 spilte mot Molde i sesongoppkjøringen, og vant da 4-1. Nå gleder tomålsscoreren mot Grand Bodø, Oda Fugelsnes, og resten av A-troppen seg til å møte Molde.  

- Jeg håper vi får en god opplevelse og klarer å spille god fotball mot et lag som er antatt svakere enn oss. Vi skal være profesjonelle og vi skal klare å spille vårt spill, sier Fugelsnes. 

- Det er artig å spille cup, og artig å spille mot Molde borte, så det blir morsomt, sier Ingrid Engen om tirsdagens motstander. 

- Dere bør gå videre fra denne runden? 

- Det skal vi, for det er alltid et håp å nå cupfinalen, fortsetter Engen. 

For Tanja Myrseth blir tirsdagens oppgjør spesielt. 19-åringen kom til Trondheims-Ørn fra nettopp Molde høsten 2016, og gleder seg til å returnere til Aker Stadion.

- Hva tenker du om kampen mot din tidligere klubb?

- Det blir veldig spesielt. Det er en fin gjeng jeg trives veldig godt med. De har gjort det bra i andredivisjon så langt, så vi må ta dem på alvor - men vinne skal vi, sier Myrseth.

- Hvordan blir det å forsøke å sende Molde ut av NM?

- Det blir en spennende kamp, ettersom jeg har spilt i klubben i 13 år. Å spille en cupfinale har alltid vært et en drøm, så selv om det blir rart å måtte slå ut Molde fra cupen, så er det et nødvendig steg på veien, konstaterer vingen, før hun avslutter med å opplyse om at det alltid er kjekt å spille på Aker Stadion.

Ønsker man å være med tur/retur Molde, kan man kjøpe seg plass i spillerbussen for 300 kroner per person. Avgang er klokken 12:00 fra Lade, og påmelding kan gjøres på epost hit.

Jørgen Ryggvik Karlsen