Før kampen: Ørn - Grand Bodø
24.05.2017

Lørdag klokken 12:00 sparker Trondheims-Ørn og Grand Bodø i gang den syvende serierunden i Toppserien.

- Grand Bodø er helt klart sterkere nå enn forrige gang de var oppe i Toppserien, svarer Thomas Dahle på spørsmål om hva han tenker om lørdagens motstander. - De har blant annet forsterket hele sentrallinjen sin med utenlandske spillere.

- Er det kun nye spillere som ligger bak de forholdsvis sterke resultatene så langt i sesongen?

- Grand er nok også bedre trent nå en forrige gang. Vi har altså ingen grunn til å ta for lett på oppgaven som venter oss på lørdag, avslutter Dahle.

Det nyopprykkede laget har nemlig gjort sakene sine mer enn godkjent på sine syv første seriekamper. Ikke bare har de samlet fire poeng, over halvparten av hva de klarte på hele 2014-sesongen, men de har også vært nære ved å ta poeng fra sterke lag som Avaldsnes og Røa. Høydepunktene fra de kampene avslører nemlig at laget til tidligere Ørn-rekrutt Maiken Bakke i sluttminuttene kun var marginer unna å få med seg et uavgjortresultat. Poengene har kommet etter et noe heldig uavgjort mot Arna-Bjørnar i serieåpningen, og en mer overbevisende 3-1-seier borte mot tabelljumbo Medkila.

Dahle og co har på sin side ett poeng mer enn lørdagens motstander, med én kamp mindre spilt. Poengene ble sanket på årets tre første kamper, før det de tre neste er blitt tre tap og ingen scoringer. Hovedtreneren tok imidlertid med seg positive momenter fra forrige helgs kamp mot LSK, og ønsker nok å holde innsatsen og offerviljen på samme nivå til helgen.

Trondheims-Ørn har aldri avgitt poeng mot Bodø-laget, men oppgjørene har blitt jevnere og jevnere for hver gang Grand Bodø har kommet tilbake til den øverste divisjonen. Da Schjølberg og co var i Toppserien i 2014, vant Ørn 4-0 i Nordlandshallen og 3-1 på Ranheim. Lagene møttes senest i en treningskamp før årets sesong, og scoringer av Oda Fugelsnes og Rakel Engesvik ga Ørn en 2-1-seier.

Hovedtreneren informerte Ørn.no om sykdom på to-tre spillere tidligere i uken, men håper at alle er klare til kampen.

Ta med familien, laget eller andre fotballvenner til Ørn Arena på lørdag og opplev lørdagens hjemmekamp mot Grand Bodø!