Før kampen: LSK - Ørn
18.05.2017

Fjorårets dobbeltmester Lillestrøm er lørdagens motstander for Trondheims-Ørn.

- Vi forventer en tøff kamp mot Lillestrøm, sier Thomas Dahle til ørn.no.

Helgens motstander er, til tross for å ha mistet klassespillere som Herlovsen, Sandvei, Skammelsrud Lund, Haavi og Mykjåland, en av de store favorittene i årets serie. Kanarifuglene har dog fylt på med kvalitet, for blant andre fjorårets Ørn-kaptein Guro Reiten er nå å finne i startelleveren til Hege Riise. De gul- og sortkledde har slått Klepp, Medkila, Grand Bodø og Røa, og spilte uavgjort 1-1 mot Arna-Bjørnar i Bergen. Forrige serierunde lå laget lenge under for Røa på Røa kunstgress, men en sterk snuoperasjon hvor Reiten satte inn vinnermålet fem minutter før slutt, sørget for 3-2-seier og tre nye poeng. Laget som kun slapp inn ti mål i hele fjorårets serie har til nå sluppet inn seks mål på årets fem første, men har til gjengjeld scoret 22 ganger selv.

Trondheims-Ørn slapp inn to mål i de fire første kampene av årets sesong, før det ble fire baklengs mot Stabæk 16. mai. Selv om 0-4 mot bæringene ikke gir et helt rettferdig bilde av kampen, blir det viktig for kaptein Marit Clausen og co både å tette igjen bakover, og å finne tilbake til scoringsformen som ga syv mål på årets tre første kamper. 

- Vi håper at vi klarer å fremstå bedre enn vi klarte mot Stabæk, forteller Dahle. - For oss handler det om å finne frem vinnerskallen!

Fjorårets kamp mot Lillestrøm på bortebane ble en tøff affære for Trondheims-Ørn. Til pause sto det 5-0 til lørdagens verter, og med to mål til etter pause endte det til slutt 7-0. Ørn hevet seg betraktelig til høstoppgjøret på Ranheim Arena, men en straffescoring av Herlovsen gjorde at LSK vant også på trøndersk jord. Det var lagets sjette seier på rad mot lørdagens gjester, for forrige gang Ørn fikk med seg poeng etter en kamp mot Lillestrøm var i 1-1-oppgjøret i LSK-hallen i 2014. Året før vant Trondheims-Ørn 1-0, også dette på Romerike, og vet derfor at alt er mulig før helgens batalje.

- Hvordan er skadesituasjonen i troppen?

- Vi er enda ikke sikre på Sarah Suphellen, Maria Olsvik og Elen Melhus, og tar en endelig beslutning rundt kamptroppen i morgen, forteller Dahle.

Kan Ørn klare å gjenta seieren fra 2013-sesongen? Er du i nærheten håper vi du tar med deg fotballglade kjente til LSK-hallen for å heie på Trondheims-Ørn! Kampstart på lørdag er 15:00.