Trondheims-Ørn - Avaldsnes 1-1

25. august 2018

Trondheims-Ørn styrte kampbildet og stanget lenge, men klarte aldri å omsette målsjansene. Så kom en uredd 16-åring inn og scoret sitt andre Toppserie-mål på elleve minutter, og sikret samtidig ett livsviktig poeng.

I forrige serierunde sikret Sara Fornes 3-3-scoringen som ga ett poeng borte mot Kolbotn etter kun tre minutter på banen - to minutter før fulltid. Mot Avaldsnes ble 16-åringen byttet inn i det 71. spilleminutt. Seks minutter senere banket hun inn utligningen som nok en gang reddet ett svært viktig for Trondheims-Ørn.

- Det er kjekt å få tillitt til å spille når vi ligger under, og så score i tillegg gjør noe med selvtilliten, smiler hovedpersonen beskjedent.

Fra benken hadde hun sett lagvenninnene slite med å sette ballen i mål i over en time. Da ballen datt ned i føttene på henne få minutter etter innhoppet svarte hun med en klinisk avslutning nede i høyre hjørne.

- Det var en lang ball og jeg tenker at hvis vi ikke vinner duellen skal jeg være klar til å skyte. Og så vinner de hodeduellen, men jeg får med meg ballen til siden og skyter på hel volley.

- Skuffet
1-1 og poengdeling mot tabellnabo Avaldsnes føyer seg uansett inn i rekken av underholdende og gode Ørn-kamper, men Geir Arne Kristiansen er likevel skuffet over at alle tre poengene ikke ble igjen i Trondheim.

- Vi er litt skuffet, men samtidig har Avaldsnes sine sjanser. Det er en åpen kamp som kunne bikket begge veiene og da pleier det å bli 1-1, sier han.

Før pause så han laget sitt miste initiativet, men etter pause tok Ørn grep om kampbildet og rullet opp flere store målsjanser, men dessverre ble det for sjelden uttelling.

- Det kan være tilfeldig, eller så er ikke råskapen, bestemtheten og beslutsomheten god nok i dag. I stedet for å skyte fra åtte meter skal man sentre, forklarer han som en mulig årsak på hvorfor man ikke klarer å omsette målsjansene.

Kristine Nøstmo leverte nok en god kamp bakerst og holdt Ørn inne i kampen med flere matchavgjørende redninger, men skulle gjerne sett at Ørn sesongens femte seier.

- Akkurat nå tenker vi at det er viktig med ett poeng i bunnstriden, men vi skulle absolutt ha vunnet – for vi trenger tre poeng, sier hun og mener laget hadde nok sjanser til å sikre nettopp tre poeng.

- Etter en kaotisk første omgang tar vi mer over i andre omgang og har mye ball, trøbbelet som kom var det vi som skapte for dem, for vi hadde nok av sjanser til å avgjøre kampen.

Sjansefattig start
De største sjansene uteble de første minuttene på Utleira Kunstgress lørdag ettermiddag, men Ørn tok tidlig initiativet, og etter 18.minutter var det kun en god redning fra Line Johansen i Avaldsnes-buret som forhindret Ørn-ledelse.

Midtbaneaker Cecilie Andreasen slo en fin crosser ut mot Julie Adserø som sto relativt umarkert på ni meter. Angriperen tok ned ballen med skulderen og fikk lagt til rette og skuddet var hardt, men Johansen fikk akkurat slengt opp hendene i tide og avverget.

Fire minutter senere var det Avaldsnes og Maria Da Silva som var svært nære 1-0. Etter fine kombinasjoner ble angriperen flikket gjennom alene med Nøstmo, men avslutningen var av den svake sorten og gikk kun i nettveggen.

Etter gigamuligheten til Da Silva kom Avaldsnes mer inn i kampen og like etterpå resulterte det i en ny, stor mulighet for de rød og hvit kledde. Denne gangen var det Rosales som ble spilt gjennom alene med Nøstmo. Angriperen med aldersbestemte landskamper for Norge prøvde å runde Ørns sisteskanse, men en liggende Nøstmo klarte å gripe til seg ballen.

Deretter måtte nesten 200 tilskuere vente til overtid på første omgang før det skulle smelle igjen. Høyrekant Svanhild Sand slo et godt innlegg som falt ned på femmeter hvor Adserø hadde løpt seg fri, men Ørns toppscorer klarte ikke å stokke bena og Johansen fikk kontroll over ballen.

Ørn press etter pause
I andre akt tok Trondheims-Ørn tilbake initiativet etter å ha gitt det bort halvveis i første omgang, og da kampuret viste en drøy time fikk Adserø sin tredje store mulighet.

Elen Melhus fikk lønn for strevet da hun jaget ett slapt tilbakespill før hun la ballen 45 grader ut hvor Adsersø kom stormende. Dessverre fikk et Avaldsnes-ben blokkert 27-åringens forsøk og Emilie Bragstad som kom først på returen skjøt kun hull i luften i det som hadde vært en fortjent ledelse.

Avaldsnes kom på noen få visitter, men når de først kom ble det farlig og Nøstmo måtte dra frem to kvalifiserte redninger på kort tid.

Først fikk fotrappe Rosales stå upresset fra 25 meter og hun hadde nok krutt og presisjon i støvlene til å presse ballen like under tverrliggeren, men Nøstmo var med på notene og fikk dyttet ballen ut til corner. Etter det påfølgende hjørnesparket fikk gjestene etablert ettertrykk og Luana Paixao driblet seg gjennom hele Ørn-forsvaret og kom til avslutning. Men nok en gang vartet Ørns bestemann lørdag opp med en god redning og oppretthold likhet i regnskapet.

Fornes reddet Ørn – igjen
Redningen satte en støkk i Ørn-leiren og ble etterfulgt av en av flere gode Ørn-perioder, men femten minutter var det markeringssvikt i feltet. Meryll Rosales nikket ballen fordi Nøstmo som satset på å plukke den løse ballen, men hun nådde ikke frem og dermed kunne Rosales enkelt bredside ballen i det tomme målet.

Men det skulle ikke være Avaldsnes-ledelse særlig lenge. Innbytter Sara Fornes sørget nemlig for et umiddelbart tilsvar, da hun fikk godt treff fra 20 meter og ballen snek seg forbi Johansen inn til 1-1 og en fortjent utligning.

Ti minutter før slutt var Fornes på farten igjen og kunne blitt tomålsscorer. Ørn kontret ved Rakel Engesvik som omsider spilte ut til venstre til Fornes som avanserte noen meter og Johansen kom ut og gjorde vinkelen liten. Skuddet var likevel godt og velplassert i korthjørnet, men en bedre redning av Avaldsnes nummer 1 gjorde at det kun endte med hjørnespark.

Det var det siste som skjedde og da dommer Pål Jakobsen blåste av ved fulltid viste resultattavlen 1-1. Det betyr at Trondheims-Ørn befinner seg på tiende plass med 16 poeng i det Toppserien tar landslagspause.

- Jørgen Ryggvik Karlsen

 

 

Trondheims-Ørn – Avaldsnes  1-1 (0-0)

  
Toppserien
Bane:Utleira kunstgress
Dato:25. august 2018 kl. 1500
Tilskuere:193
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Maria OlsvikMalin SundeIna VårhusMali Næss
Rakel EngesvikCesilie AndreassenEmilie Bragstad
Svanhild SandJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
0-1 Meryll Serrano (75)
1-1 Sara Fornes (77)
Sara Fornes for Julie Adserø fra 71
Elin Sørum for Svanhild Sand fra 85
Tina Fremo for Rakel Engesvik fra 85