Trondheims-Ørn – LSK Kvinner 2-3

30.06.2018

Ti heftige minutter før pause ble avgjørende da Trondheims-Ørn gikk på sesongens syvende tap før sommerpausen.

Med 4-1 seieren i tilsvarende oppgjør i fjor viste Trondheims-Ørn at det er mulig å hamle opp med LSK Kvinner som har vært suverene de siste sesongene. Lørdag tok Ørn tok ledelsen både en og to ganger mot serielederen, men to nådeløse minutter før pause førte til at LSK Kvinner snudde kampen, og Ørn klarte aldri å komme tilbake til tross for flere store sjanser i andreomgang.

Likevel er hovedtrener Thomas Dahle fornøyd med det han så av spillerne sine lørdag.

- Hadde vi fått det poenget så hadde det vært meget, meget bra. Det er veldig surt at vi ikke klarer det med den jobben vi legger den. Vi får ikke med oss noe poeng, men som jeg sier til jentene viser vi et godt toppnivå og god moral i dag, sier Dahle til Ørn.no.

Da hadde han sett Ørn tidvis styre kampbildet mot den suverene serielederen. Kaptein Cecilie Andreassen la ned mange meter på midten og synes Ørn leverte en god prestasjon, og da er det tungt å sitt igjen med null og niks etter en slik opptreden.

- Det er fryktelig kjipt. Jeg er litt knust og tom for ord akkurat nå.  Vi legger ned mye innsats, så det er veldig kjipt at vi ikke sitter igjen med noe, sukker kapteinen.

Gjensyn med gamle Ørn-spillere
Lørdagens oppgjør var dessuten et gjensyn med både Ingrid Syrstad Engen og Guro Reiten som begge har en fortid i Trondheims-Ørn, og sistnevnte erkjenner at det er spesielt å møte gamle lagvenninner.

- Det er alltid litt spesielt å møte gamle lagvenninner. Det var mest ekkelt første gangen, men det er ikke som hvilken som helst andre, men det er blitt som andre etterhvert. Vi kjemper om tre poeng i 90 minutter, mens etterpå er vi venner igjen, sier Reiten som ikke mener det ble spilt noen praktkamp på Utleira.

- Jeg synes det er en dårlig fotballkamp med mange baller i luften i hytt og gæver, men det var sikkert litt underholdene å se på. Det var spennende med sjanser begge veiene, så det kunne fort ha endt annerledes det her. De har noen sjanser som skal være mål, men jeg har en i stanga, så det blir litt tilfeldigheter, men vi har lov til å flaks noen ganger vi også, smiler 23-åringen.

Sommerpause i Toppserien
Nå går Trondheims-Ørn inn i sommerpausen med 13 poeng etter tolv serierunder på niende plass. Dahle og resten av trenerteamet kan se tilbake på en varierende vårsesong hvor trepoengerne har latt vente på seg og Ørn er blant lagene som slipper til flest baklengsmål.

- Selv om poengene ikke er det, er det fremgang i spillet vårt med tanke på at vi etter første serierunde var knust i Nordlandshallen etter å ha spilt helt elendig, til å være knust etter å ha spilt en utrolig bra kamp her på Utleira mot LSK. Hvis vi spiller slik mot andre lag bør poengene komme også, sier kaptein Andreasen og får støtte fra Dahle.

- Sesongen har vært veldig varierende, vi startet veldig dårlig i Bodø etterfulgt av noen brukbare kamper. Deretter har vi en dårlig periode, så har vi hatt en fin stigning både form og spillemessig den siste tiden. Spesielt med tanke på at vi har veldig mange unge spillere og nykomponert lag.

- Dagens kamp viser uansett at det bor noe i laget?

- Uten tvil. Får vi beholde denne spillergruppen noen år til blir vi absolutt å regne med i troppen.

Nesten sjokkåpning
Allerede etter tre minutter kunne Lillestrøm fått en drømmeåpning på kampen. Ingrid Moe Wold fant Guro Reiten i mellomrommet som fikk både tid og rom til å vende opp og rette blikket mot mål. Den tidligere Ørn-spilleren har kanskje Norges beste venstreben, og vektet gjennombruddspasningen til Emilie Haavi på venstrekanten perfekt. men traff ingen LSK-spillere i feltet og Ørn-spiller fikk klarert.

Deretter ventet 30 sjansefattige minutter hvor unøyaktighet og lavt balltempo preget kampbildet hvor Ørn hadde et lite initiativ, før det virkelig tok fyr på Utleira Stadion.

Engesvik sendte Ørn i ledelsen
Først fikk Rakel Engesvik endelig hyll på byllen etter flere halvsjanser for Ørn de siste minuttene da hun prøvde lykken fra sekstenmeteren. Ørn vant ballen høyt i banen og Engesvik avanserte noen meter før hun fyrte av, og via et LSK-ben trillet ballen i mål bak en utspilt Cecilie Fiskerstrand i Lillestrøm-buret og Engesvik kunne feire sesongens åttende scoring.

Ti matchavgjørende minutter
Fem minutter senere klarte LSK å opprettholde ettertrykket etter en corner. De hvitkledde kombinerte på høyresiden hvor nevnte Haavi fant Synne Skinnes Hansen alene i feltet som kunne enkelt sette ballen i det tomme nettet til 1-1.

Det skulle ikke være uavgjort særlig lenge, for Ørn tok nesten umiddelbart tilbake ledelsen. Etter litt klabb og babb inne i LSK-feltet etter et langt frispark fikk Julie Adserø en tå på ballen og lirket inn 2-1.

LSK som fortsatt er ubeseiret stresset ikke nevneverdig etter å ha kommet under på nytt, for de slo tilbake nesten like raskt som de utlignet fem minutter tidligere. Guro Reiten utnyttet en feil i forsvaret hos Ørn, og løp fra alt og alle da hun ble spilt alene med Kristine Nøstmo som ikke kunne forhindre 2-2.

Tre minutter senere var Reiten - som var et konstant uromoment for Ørn-stopperne - på farten igjen, og skaffet frispark like utenfor sekstenmetersirkelen. Midtbanespilleren skrittet opp selv og prikket ballen i høyre hjørne og fullførte dermed snuoperasjonen med sin femtende scoring for sesongen.

Kunne sikret hattrick
Ti minutter etter sidebytte spilte LSK seg fint gjennom høyresiden nok en gang, og Haavi la igjen til Reiten som kom bakfra og kunne sikre hattrick mot gamleklubben. Skuddet var hardt, men en velplassert Nøstmo kunne enkelt bokse ballen ut av farlig område.

Da kampuret passerte en drøy time begynte det å bli travelt for Ørn, og en lang ball ble spilt gjennom mot Adserø. Angriperen løp fra Anna Westerlund i LSK-forsvaret, men avslutnigen fra spiss vinkel gikk rett på Fiskerstrand.

På overtid kom Ørn til en siste kjempemulighet. Atter en gang ble det lempet en lang ball inne i LSK-feltet, og etter mye om og men kom Elen Melhus til en avslutning til det som tilsynelatende så ut til å være på åpent mål. Men venstrevingen klarte ikke å å plassere ballen mellom stengene, og da endte det med 3-2 seier til ustoppelige LSK Kvinner og sesongens syvende tap for Trondheims-Ørn.

- Jørgen Ryggvik Karlsen

 

Høydepunkter

Trondheims-Ørn – LSK Kvinner  2-3 (2-3)

  
Toppserien
Bane:Utleira kunstgress
Dato:30. juni 2018 kl. 1500
Tilskuere:121
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoMalin SundeSarah SuphellenMali Næss
Maria OlsvikCesilie AndreassenRakel Engesvik
Svanhild SandJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Rakel Engesvik (30)
1-1 Synne Skinnes Hansen (36)
2-1 Julie Adserø (39)
2-2 Guro Reiten (41)
2-3 Guro Reiten (43)
Emilie Bragstad for Maria Olsvik fra 48
Elin Sørum for Tina Fremo fra 68
Ina Vårhus for Malin Sunde fra 89