Ørn med historisk seier mot Stabæk:
– Det ble en krigekamp
31.03.2018

Ikke på 19 oppgjør mot Stabæk har Trondheims-Ørn maktet å slå Bærumslaget, men på det 20 forsøket ble statistikken brutt, og i strålende påskesol vant Ørn tre svært viktige poeng.

– Det føles veldig bra å endelig slå Stabæk. Jeg føler vi lykkes bra med kampplan, selv om Stabæk i enkelte faser av kampen stresser oss så kjemper vi helt inn. Vi fortjente virkelig seieren, sier hovedtrener Thomas Dahle.

Da hadde han vært vitne til et voldsomt Stabæk-press og sett laget sitt krige til siste slutt før han og resten av støtteapparatet endelig slippe jubelen løs og innkassere sesongens første seier.

– En krigekamp  
Ane Kristine Eggen debuterte i Toppserien forrige helg i 2-1 tapet mot Grand Bodø og fikk 45 minutter på høyrekanten påskeaften mot Stabæk. Hun synes Ørn hadde god kontroll på kampen og fikk revansjert det bitre tapet forrige helg, men innrømmer at det ble noen hektiske sluttminutter.

– Jeg synes vi har god kontroll på kampen sett under ett. Vi spiller fin fotball og forsøker å spille slik vi har trent på, men det ble en krigekamp på slutten, sier 19-åringen.

1-0 seieren over fjorårets bronsevinner Stabæk sikret også tre svært viktige poeng før landslagspausen, noe som kommer godt med ifølge Eggen.

– Det er deilig med tre poeng nå, ettersom som det ble en litt halvveis start i Nordlandshallen. Da gikk litt andre veien mot oss, så det er godt å få inn tre viktige poeng, sier Eggen og får støtte fra trener Dahle som mener dette sprer en trygghet i spillergruppa.

– Nå får vi senket skuldrene litt og det gir selvtillit i den kommende treningsuken. Nå tar vi noen dager påskefri de som ikke skal på landslagsoppdrag, så skal vi jobbe godt og hardt inn mot Sandviken-kampen.

Stillingskrig og få farligheter
De første minuttene på Utleira Kunstgress bar imidlertid preg av påskefri, for hverken Ørn eller Stabæk klarte å spille seg frem til de store målsjansene. Men da kampuret viste 13 minutter beviste Ørn-keeper Kristine Nøstmo hvorfor hun er en av landets beste målvakter.

Melissa Bjånesøy fikk plutselig stå alene fra syv meter etter et innlegg fra høyre, og norsk-amerikaneren slengte frem en fot og forsøkte å tuppe ballen i lengste, men Nøstmo var lynraskt nede og fikk avverget målsjansen.

Fem minutter senere var det Ørn som kom på høyresiden, men innlegget til Tanja Myrseth gikk gjennom alt og alle i feltet. På bakre stolpe tok imidlertid Siw Døvle ned ballen og vendte på femøringen ved kortlinjen og fant Julie Adserø ved krittmerket. Skuddet til angriperen hadde god retning, men gikk rett i Stabæk-blokka og skulle vise seg å være et skremmeskudd fra 27-åringen.

Adserø med sesongens andre
For like etter sidebytte banket nevnte Nøstmo en lang ball inn i sekstenmeteren til Stabæk som Døvle la igjen til Adserø som sto alene på sekstenmeter. Denne gangen var det ingen som kunne blokkere skuddet på halvvolley til 27-åringen, som dermed noterte seg for sin andre scoring for sesongen.

Scoringen ga Ørn blod på tann, kun få minutter etter 1-0 scoringen var innbytter Ane Kristine Eggen svært nære ved å doble ledelsen til Ørn. Et utspark fra Ingrid Hjemseth i Stabæk-buret ble headet tilbake i bakrom, og Eggen plukket opp ballen. Hun førte den inn i sekstenmeteren, men ble såpass presset i avslutningsøyeblikket så avslutningen havnet på nettaket til Hjemseth.

Voldsomt Stabæk-press
Avslutningen til Eggen fikk Stabæk virkelig til å våkne, og nå var det Stabæk som førte kampen og tok over initiativet og spilte seg til flere sjanser i minuttene at Adserø sendte Ørn i ledelsen.

Først var det Synne Jensen som burde utlignet for gjestene da hun ble spilt alene med Nøstmo, men vinkelen ble for spiss for midtbanespilleren som prøvde å plassere ballen i lengste, så Ørns sisteskanse fikk dyttet ballen til hjørnespark.

Like etterpå var Jensen på farten igjen, og denne gangen trodde hun og Stabæk at 22-åringen hadde utlignet. Men dommer Fatemeh Zangeneh avblåste noe tvilsomt for offside og dermed var Ørn fortsatt i førersetet.

Det var starten på et voldsomt Stabæk-press i jakten på en utligning. Og syv minutter før slutt var Jensen nære ved å score nok en gang. Kamilla Vangsnes plukket opp en feilpasning sentralt i banen og forserte noen meter før hun spilte gjennom Jensen. Dessverre for gjestene ble hun forstyrret i avslutningsøyeblikket og vinkelen ble for spiss, så avslutningen gikk til side for stengene til Nøstmo.

Stabæk fortsatte å presse på i sluttminuttene, men Ørn klarte å ri av stormen og sikret dermed sesongens første trepoenger.

- Jørgen Ryggvik Karlsen

Høydepunkter

Trondheims-Ørn – Stabæk  1-0 (0-0)

  
Toppserien
Bane:Utleira kunstgress
Dato:31. mars 2018 kl. 1500
Tilskuere:197
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoMalin SundeSarah SuphellenMali Næss
Rakel EngesvikCesilie AndreassenSiw Døvle
Tanja MyrsethJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Julie Adserø (49)Ane Kristine Eggen for Tanja Myrseth fra 46
Maria Olsvik for Rakel Engesvik fra 69
Ina Vårhus for Julie Adserø fra 87


Se bilder fra kampen HER!

Adserø avgjorde da Ørn reiste seg etter den skuffende serieåpningen (Adressa)