Trondheims-Ørn - Avaldsnes 1-3

28. oktober 2017

Trondheims-Ørn ender årets serie på åttendeplass etter at Avaldsnes vant 3-1 i den nest siste serierunden.

Hjemmelaget åpnet friskest og hadde skapt et par sjanser da sølvjagende Avaldsnes tok ledelsen. Gjestene hevet seg etter scoringen, og var nære ved å doble ledelsen før det var Ørn som litt ut av det blå scoret. Julie Adserø viste sin målteft da hun scoret sitt femte mål etter sommerens overgang fra Byåsen. Den første omgangen var jevnspilt, og uavgjort til pause må sies å gi et riktig bilde av de første 45.

- Hvordan vil du beskrive kampen?

- Jeg syns vi starter den første omgangen bra, sier hovedtrener Thomas Dahle før han fortsetter. - Vi treffer med presset vårt og skaffer oss gunstige brudd på dem, og får noen gode sjanser og ett mål ut av det. I tillegg spiller vi oss brukbart ut av deres press etter gjenvinningene våre.

- Hva er det som gjør at Avaldsnes vinner?

- Vi klarer ikke å opprettholde presisjon i pasningsspillet vårt, og blir straffet nådeløst på det, analyserer hovedtreneren. - I andreomgang ser vi også at de har individualiser som utgjør det lille ekstra på blant annet tempo og presisjon. Da henger vi også etter hvert litt for mye etter, og klarer ikke å holde struktur i vårt defensive arbeid.

For selv om Trondheims-Ørn tok tak i kampen det første kvarteret etter pause, hadde Avaldsnes tatt over initiativet da Luana på nytt sendte laget fra Karmøy opp i ledelsen. Og da Cesilie Pedersen økte ledelsen med tolv minutter igjen av full tid, ble det vanskelig for Ørn å få med seg poeng fra kampen.

- Resultatet gjør at Ørn ender på åttendeplass i årets sesong. Hva tenker du rundt det?

- Først og fremst er vi svært skuffet over tapet i dag. Samtidig er Avaldsnes et lag som i utgangspunktet skal være sterkere enn oss. Derfor er det ikke i dag vi taper plasseringer på tabellen, det er heller i kampene hjemme mot Arna-Bjørnar og Sandviken hvor vi skal ta tre poeng. 

Trondheims-Ørn har nå kun neste lørdags bortekamp mot Stabæk igjen av årets sesong. Bæringene innehar tredjeplassen, men er kun poenget foran Klepp og er dermed meget interessert i seieren for å trygge medaljen.

- Hva med serieavslutningen mot Stabæk?

- Heldigvis har vi én kamp igjen, ja! Da skal vi vise oss frem, og gjøre hva vi kan for å avslutte sesongen med en god opplevelse, avslutter Dahle.

 

 

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Avaldsnes 1-3 (1-1)

  
Toppserien, 21. runde
Bane:Ørn Arena
Dato:28. oktober 2017 kl. 1300
Tilskuere:     103
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoÅsne Takle EideCesilie AndreassenMali Næss
Rakel EngesvikIngrid EngenSiw Døvle
Oda FugelsnesJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
0-1 Luana (8)
1-1 Julie Adserø (21)
1-2 Luana (67)
1-3 Cesilie Pedersen (78)
Kristin Jørgensen for Elen Melhus fra 74
Maria Olsvik for Rakel Engesvik fra 87
Anya de Courcy for Julie Adserø fra 87