Vålerenga - Trondheims-Ørn 2-2

14. oktober 2017

Ørn utliknet to ganger og hadde initiativet den siste halvtimen, men måtte nøye seg med poengdeling og 2-2 mot Vålerenga i årets nest siste bortekamp.

- Jeg syns vi gjør en bra bortekamp, svarer hovedtrener Thomas Dahle på spørsmål om hvordan han er fornøyd med lørdagens kamp.

- Det er tidvis tamt i førsteomgang, men i den andre omgangen syns jeg vi jobber oss opp og har et bra trykk på dem. 

Vålerenga åpnet best, og hadde hatt et par avslutninger da Gunnhildur Jonsdottir ladet kanonen fra godt og vel 30 meter. Vålerenga-kapteinen fikk god trykk i skuddet, og Kristine Nøstmo klarte ikke hindre skuddet fra å fyke i mål. 

Ørn slo tilbake med et supereffektivt angrep etter 28 minutter. Nøstmo banket til med et av sine lange utspill, høyrekant Oda Fugelsnes flikket femmeteren videre i bakrom, og venstreving Elen Melhus løp seg fri og trillet ballen rolig forbi Michelle Betos i vertenes mål.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Vålerenga var tilbake i ledelsen, for kun fire minutter etter utlikningen viste kamptavlen 2-1. Nøstmo gjorde først en god redning da Vålerenga-angriper Elise Krieghof fikk muligheten alene med Ørn-keeperen, før ballen spratt Camilla Larsen sin vei og ga henne en enkel jobb med å pirke ballen over målstreken.

Den andre omgangen tilhørte Trondheims-Ørn, og etter et knapt kvarter utliknet Julie Adserø. Melhus vant ballen på egen halvdel, før hun slo en godt vektet pasning til Ørn-spissen. Adserø vendte vekk en Vålerenga-forsvarer, før hun elegant curlet ballen utagbart inn i det lengste hjørnet.

- Hva gjør laget bedre de siste 45 minuttene?

- Vi er tøffere i duellspillet, spiller oss bra ut av press, og skaffer flere cornere som vi dessverre ikke klarer å utnytte.

Neste utfordring for Dahle og Ørn er serietoer Avaldsnes. Karmøy-laget gjester Ørn Arena på Lade søndag 29. oktober når de gule og blå jakter revansj fra vårens 0-1-tap. Trondheims-Ørn må sannsynligvis vinne både denne og serieavslutningen mot Stabæk for å havne på øvre halvdel og innkassere en sponset treningsuke i sesongoppkjøringen neste år. 

- Vi burde fått med oss tre poeng med tanke på den viktige sjetteplassen, men det er helt klart et steg opp fra forrige kamp der vi ikke var på stasjonen da toget gikk, avslutter Dahle.

Høydepunkter

Vålerenga - Trondheims-Ørn 2-2 (2-1)

  
Toppserien, 20. runde
Bane:Intility Arena
Dato:14. oktober 2017 kl. 1500
Tilskuere:     124
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoÅsne Takle EideCesilie AndreassenMali Næss
Rakel EngesvikIngrid EngenSiw Døvle
Oda FugelsnesJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Gunnhildur Jonsdottir (16)
1-1 Elen Melhus (28)
2-1 Camilla Larsen (32)
2-2 Julie Adserø (56)
Maria Olsvik for Rakel Engesvik fra 75
Tanja Myrseth for Elen Melhus fra 80
Anya de Courcy for Julie Adserø fra 84