Trondheims-Ørn - Sandviken 0-0

8. oktober 2017

Det ble sjansefattig og poengdeling mot Sandviken i søndagens nest siste hjemmekamp på Ørn Arena denne sesongen.

Det ble ikke slik trener Thomas Dahle håpet på i oppgjøret mot Sandviken søndag, men det ble heller slik han trodde før kampstart.

- Det er en kamp av oss under pari og vi er ikke fornøyd med 0-0. Vi var klare over at Sandviken selger seg dyrt, de er kompakte og vanskelige å bryte ned, sier han etter kampslutt vel vitende om at Ørn ikke klarte å bryte ned Sandviken-forsvaret i første omgang.

- Når vi har ballen synes jeg ikke vi er nøyaktige, effektive eller tydelige nok, og da blir det halvveis. Da blir det én og én. Vi henger ikke sammen verken offensivt eller defensivt.

Da hadde han vært vitne til en fotballkamp med mange unøyaktigheter fra begge lag som førte til en kamp med lange gjesp mellom målsjansene. For med fire kamper igjen før kampen mot Sandviken søndag, begynner det virkelig å tilspisse seg i Toppserien. Trondheims-Ørn skulle gjerne hatt tre poeng for å klatre inn i tabellens topp seks, mens Sandviken på sin side ønsket å trygge luken til lagene bak dem på tabellen.

Sandviken åpnet best
Gitt forutsetningene før kampstart skulle man tro at det var Ørn som tidlig ville feste et grep om kampen. I stedet var det Sandviken som styrte det meste som skjedde i første omgang og allerede etter seks minutter kunne Sina Tosterud gitt gjestene en drømmestart. Marina Jensen og Camilla Ervik kombinerte fint på venstresiden, før sistnevnte la inn foran mål. Ingen klarte å utrette noe med innlegget, men Tosterud som fikk stå helt alene på seks meter dunket til på hel volley. Dessverre for de hvitkledde gikk ballen flere meter over mål og kun til utspill fra Kristine Nøstmo.

De neste minuttene var det et ivrig og påskrudd Sandviken som hadde initiativet i kampen. Unøyaktighet på siste tredjedel førte imidlertid til at de store målsjansene uteble for de hvitkledde, og Nøstmø i Ørn-buret ble aldri satt på de store prøvene i det som nærmest var et eneste langt Sandviken-angrep.

20 minutter senere var Ørn på en sjelden visitt og Siw Døvle kunne sendt Ørn i en noe ufortjent ledelse. Siw Døvle vant ballen høyt oppe i banen og dro seg inn i sekstenmeteren, før den tidligere Kolbotn-spilleren fant en umarkert Melhus ved sekstenmeteren. Men skuddet til venstrevingen ble ikke noe mer enn løskrutt, da det i likhet med Tosteruds forsøk tidligere i omgangen føk flere meter over mål.

Like etterpå smalt det på motsatt side og i tverrliggeren til Ørn. June Roa Hammersland plukket nedfallsfrukten fra et langt frispark og hamret ballen i treverket. Midtstopperen kom også først på returen og forsøkte å heade ballen nede i høyre hjørne, men Nøstmo var raskt oppe og fikk fanget ballen.

Ørn tok tak etter sidebytte
Etter sidebytte ble rollene snudd, og etter hvert og det var Ørn som festet grepet rundt kampen. Ti minutter ut i andre omgang var Rakel Engesvik på farten, og ved kanten av sekstenmeteren forsøkte hun på det som lignet en blanding mellom innlegg og skudd. Sandviken-keeper Nora Gjøen så ikke ut til å ha full kontroll, men fikk så vidt flikket ballen over til hjørnespark.

Drøye ti minutter etter Engesvik sin mulighet var Julie Adserø kun centimetere fra å føre Ørn i ledelsen. Etter innlegg fra høyre fikk hun kjempet seg høyest, men headingen gikk på feil side av stolpen.

Da kampuret viste 80 minutter ble det slått langt mot raske Elen Melhus som fikk tuppet ballen forbi keeper, men en Sandviken-forsvarer fikk forstyrret Melhus i avslutningsøyeblikket og klarert på streken.

De siste minuttene var det fullstendig Ørn-dominans og flere halvsjanser. Hjemmelaget etablerte et massivt press på Sandviken, men klarte aldri å få uttelling, og dermed endte det 0-0 på Ørn Arna og de gule og blå forblir på åttendeplass på tabellen, to poeng bak Røa på femteplass.

- Vi fikk en hjelpende hånd fra Harstad, men vi må jobbe knallhardt de tre siste kampene for å være med der, sier Dahle og sikter til Medkila som slo Røa 1-0.

NB! Femtenåringen Emilie Bragstad fikk Toppserie-debuten da hun kom inn to minutter før fulltid!


Jørgen Ryggvik Karlsen

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Sandviken 0-0 (0-0)

  
Toppserien, 19. runde
Bane:Ørn Arena Lade
Dato:8. oktober 2017 kl. 1530
Tilskuere:     150
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoÅsne Takle EideCesilie AndreassenMali Næss
Rakel EngesvikIngrid EngenSiw Døvle
Oda FugelsnesJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
IngenTanja Myrseth for Elen Melhus fra 83
Kristin Jørgensen for Oda Fugelsnes fra 86
Emilie Bragstad for Rakel Engesvik fra 89