Trondheims-Ørn - LSK 4-1

11. august 2017

Drømmecomeback av Adserø da Ørn slo LSK i første seriekamp etter ferien.

Trondheims-Ørn kom best i gang på Ørn Arena, og Julie Adserø hadde allerede rukket å sette landslagskeeper Cecilie Fiskerstrand på en skikkelig prøve med et godt volleyskudd, før hun i det åttende spilleminutt overlistet gjestenes sisteskanse. Hjemmelaget kontret, Andrea Haugstøyl spilte en godt vektet bakromsball til Ørn-spissen, og alene med Fiskerstrand banket comeback-Adserø ballen sikkert i motsatt nettvegg. 

Det tok ikke mer enn fem minutter før Dahles disipler doblet ledelsen. Ørn-keeper Kristine Nøstmo banket et frispark fra godt inn på egen halvdel helt opp i Lillestrøm Kvinners sekstenmeter, hvor Oda Fugelsnes var på jakt etter nedfallsfrukten og fikk kjempet ballen i mål fra kort hold.

Like etter halvspilt førsteomgang var Fugelsnes på farten igjen. Rakel Engesvik tok med seg ballen fremover i en Ørn-overgang, og i perfekt tidspunkt slapp hun ballen ut til Fugelsnes. Høyrevingen, som spilte to sesonger for LSK Kvinner, smalt ballen utagbart opp i motsatt kryss, og plutselig sto det 3-0 på Ørn Arena. 

Til tross for at gjestene hadde ballen en god del, slet de med å spille seg til store sjanser, og lagene gikk til pause med en smått hårreisende 3-0-ledelse til Trondheims-Ørn.

Flere hår skulle reise seg, for et kvarter ut i den andre omgangen la Adserø på til 4-0. Fugelsnes rykket seg fri ut til høyre, og slo ballen inn i feltet. Der var goalgetter Adserø nådeløs, og satte inn sitt andre mål for dagen med en god avslutning mot det lengste hjørnet på det våte kunstgresset.

Kort tid etter reduserte Marte Berget til 4-1, men seieren var aldri truet for Trondheims-Ørn.

LSK Kvinner hadde ikke gått poengløse av banen siden serieavslutningen i 2015-sesongen, og Trondheims-Ørn hadde ikke slått de gule og sorte etter at det ble 1-0 i LSK-hallen i 2013. Fellesnevner for begge disse oppgjørene var at de ikke hadde noen betydning for tabellplasseringen til kanarifuglene, hvilket på ingen måte kan sies å gjelde for fredagens oppgjør.

Det gjør 4-1-seieren enda mer imponerende.

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - LSK Kvinner  4-1 (3-0)

  
Toppserien, 13. runde
Bane:Ørn Arena
Dato:11. august 2017 kl. 1800
Tilskuere:274
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoSarah SuphellenCesilie AndreassenMali Næss
Rakel EngesvikIngrid EngenAndrea Haugstøyl
Oda FugelsnesJulie AdserøElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Julie Adserø (8)
2-0 Oda Fugelsnes (13)
3-0 Oda Fugelsnes (26)
4-0 Julie Adserø (61)
4-1 Marte Berget (65)
Maria Olsvik for Andrea Haugstøyl fra 55
Siw Døvle for Elen Melhus fra 65
Kristin Jørgensen for Rakel Engesvik fra 75

Trondheims-Ørn med knallsterk seier over serielederen (Adressa)