Ørn - Røa 0-0

28. juni 2017

Onsdagens toppserieoppgjør hjemme mot Røa endte målløst.

Kampuret hadde knapt passert ett minutt da den tidligere Ørn-angriperen Lisa-Marie Karlseng Utland var på farten etter å ha blitt spilt gjennom av Line Hotler. Vinkelen var skrå, og Kristine Nøstmo i Ørn-buret var godt med på notene og fikk avverget det som kunne blitt en drømmeåpning for hovedstadslaget. 

Tempoet i kampen var høyt, og det ble trykket godt til i duellene fra begge lag. Hverken Ørn eller Røa fikk etablert noe nevneverdig trykk over en lengre periode, men hadde hver sine minutter hvor motstanderen ble trykket bakover på banen.

Nærmest scoring de første 45 var Therese Åsland og Røa, for venstrevingen tvang frem en kjemperedning fra Nøstmo da hun dro seg inn i banen og sendte ballen mot det lengste hjørnet. Ørn-keeperen reagerte kjapt og strakk seg så lang hun er, og fikk slått ballen ut til hjørnespark.

Snytt for straffe?

Da halvtimen var passert tok hjemmelaget mer og mer tak i kampen, og det kunne gitt avkastning umiddelbart. Ballen ble spilt inn i feltet igjen etter en dødball, og Oda Fugelsnes tok den med seg ned mot kortlinjen. I det høyrevingen skulle til å legge inn ble hun tilsynelatende felt, men dommer Thomas Solum Lystad pekte rolig på femmeteren. 

Røa hadde i tillegg til mange hjørnespark, flere dødballer i fin posisjon. Avleveringene ble imiderltid for upresise, og Nøstmo fanget det som kom frem til mål uten store problemer. De første 45 passerte dermed uten scoring til noen av lagene.

Roligere andreomgang

Etter sidebytte roet tempoet i kampen seg etter hvert som kampuret tikket mot 60 spilte minutter. Lagene vekslet fremdeles på å ha et initiativ, men kom ikke til flust av sjanser. For Trondheims-Ørn forsøkte både Rakel Engesvik og Fugelsnes seg med skudd fra fine posisjoner, men hverken midtbanespilleren eller vingen fikk nok trykk i avslutningene til at Kirivil Odden måtte strekke seg. 

For Røa var det Vilde Hasund og Utland som var nærmest. Førstnevnte fikk en god avslutningesmulighet ute til venstre i Ørns sekstenmeter, og der avslutningene fra de gule og blå ikke var harde nok, fikk Hasund skikkelig trykk i sin avslutning. Skuddet gled imidlertid av foten til gjestenes nummer elleve, og hun måtte se ballen smelle i nettveggen. Enda nærmere kom fjorårets Ørn-toppscorer Utland. Hun rykket seg rutinert fri på et hjørnespark, og fikk heade upresset mot mål fra bakerste stolpe. Heldigvis for Trondheims-Ørn smalt ballen høyt i Nøstmo sin høyre stolpe.

Det endte målløst i den ellevte serierunden mellom Ørn og Røa. Med det er Thomas Dahle og co på en åttendeplass etter halvspilt serie, med fire poeng ned til Kolbotn på plassen bak, og to poeng opp til Vålerenga på syvendeplass. 

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Røa  0-0

  
Toppserien, 11. runde
Bane:Ørn Arena
Dato:28. juni 2017 kl. 1700
Tilskuere:352
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Maria OlsvikIngrid EngenRakel Engesvik
Oda FugelsnesAndrea HaugstøylElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
ingenAnya De Courcy for Maria Olsvik fra 74
Cesilie Andreassen for Elen Melhus fra 86
Kristin Jørgensen for Rakel Engesvik fra 89

Se bilder fra kampen HER!