Avaldsnes - Trondheims-Ørn 1-0

25. juni 2017

Trondheims-Ørn ga Avaldsnes kamp til døra, men fikk ikke med seg poeng hjem fra Karmøy.

- Først og fremst vil jeg skryte av alle spillerne mine, utbryter Thomas Dahle. På spørsmål om hvilke tanker han har etter 0-1-tapet i vinden på Karmøy fortsetter han med å beskrive lagets innsats som heroisk.

- Er det noe mer enn kjempeinnsatsen du er fornøyd med?

- Jeg syns vi er gode i å justere presshøyden vår, og har inntrykk av at det stresser Avaldsnes i deres frispillingsfase. Vi ligger godt defensivt de første 60-70 minuttene, og får egentlig noen veldig gunstige brudd. Vi er til tider gode til å finne rom mellom deres backfirer og midtbane, men generelt er vi for upresise i den siste pasningen og avslutningene, analyserer Dahle. 

- Hva med de siste 20 minuttene?

- Da sprekker vi litt opp som en naturlig følge av at vi står litt høyere for å jage utlikningen. Nøstmo gjør en god kamp bak og holder oss inne i kampen, og med litt mer tur kunne vi ha fått med oss poeng i dag, avslutter hovedtreneren.

For keeper Kristine Nøstmo gjorde flere meget gode redninger, og var både høyt og lavt på avslutningene fra Avaldsnes-spillerne. Keeperen vartet opp med flere en-mot-en-redninger, og hadde et par lynraske rekasjoner på gode avslutninger. 

Det var Ørn som hadde kampens første mulighet, da Nøstmo tok turen opp til midtbanen for å slå et frispark. Avaldsnes' sisteskanse Katie Fraine kom ut, fanget ballen, og mistet den igjen, og Marit Clausen fikk sendt ballen mot mål. På veien mot nettet stoppet kula imidlertid i et Avaldsnes-bein, og hjemmelaget slapp med skrekken. 

Utover i omgangen tok vertene tak i kampen, og produserte et par gode scoringsmuligheter før de gikk opp i ledelsen etter en drøy halvtime. Andrine Tomter slo et innoverskrudd hjørnespark, og med vinden på sin side curlet ballen perfekt inn i motsatt nettvegg. 

Trondheims-Ørn responderte godt på baklengsmålet, og kom til flere brukbare halvsjanser i minuttene før og etter hvilen. Dessverre manglet marginene foran mål, men selv om Ørn måtte dra hjem fra Karmøy uten poeng finnes det også positive momenter å ta med videre.

Onsdag klokken 17:00 er Røa gjester på Ørn Arena på Lade, og vi håper alle som én tar turen for å heie Trondheims-Ørn frem i jakten på den tredje hjemmeseieren på rad!

Høydepunkter

Avaldsnes - Trondheims-Ørn  1-0 (1-0)

  
Toppserien, 10. runde
Bane:Avaldsnes Idrettssenter
Dato:25. juni 2017 kl. 1400
Tilskuere:196
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Andrea HaugstøylIngrid EngenMaria Olsvik
Oda FugelsnesAnya de CourcyElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Andrine Tomter (31)   Rakel Engesvik for Anya de Courcy fra 62
Silje Franzén for Andrea Haugstøyl fra 67
Hannah Bacon for Elen Melhus fra 79