Trondheims-Ørn - Medkila 3-0

18. juni 2017

Trondheims-Ørn stanget lenge, men scoringer av Haugstøyl og Engesvik (2) den siste halvtimen, sørget for at Medkila ble slått 3-0.

Medkila kom til dagens første gode mulighet da gjestenes kaptein, Alexandra Quincey, fikk et frispark etter en duell 20 meter fra mål. Midtstopperen stilte seg opp selv, tok et par stegs tilløp, og sendte ballen forbi muren. Ørn-keeper Kristine Nøstmo var kjapt nede og hindret scoringer, og på returen var Trondheims-Ørns kaptein Marit Clausen oppmerksom og fikk ballen unna. 

Utover i omgangen tok Trondheims-Ørn mer og mer over kampen, men hjemmelaget slet med å spille seg igjennom Medkila sitt kompakte forsvar. Gjestene startet presset godt inn på egen halvdel, og nektet Ørn rom i midten. Det gjorde at de gule og blå fikk mange muligheter til å slå inn fra kantene, og det var nettopp etter et innlegg at vertene sin første sjanse kom. Clausen hadde beveget seg ut mot høyre på gjestenes halvdel, og kapteinen lempet ballen inn i feltet. Oda Fugelsnes gikk i duellen, og Maria Olsvik fikk muligheten da hun plukket nedfallsfrukten og smalt til med venstrefoten fra knappe ti meter. Treffet var godt, men indreløperen måtte se ballen forsvinne til side for mål.

Også Rakel Engesvik kom til skudd fra inne i sekstenmeteren, for ungjenta var først på en retur Kufeld ga etter et Ørn-frispark fra kanten. Engesvik sendte ballen lavt mot mål, men i veien sto Silje Johansen og fikk klartert ballen ut til hjørnespark.

Et kvarter av den andre omgangen var passert da Trondheims-Ørn endelig fikk hull på byllen. Olsvik var først på et utspill fra Kufeld, og hodestøtet i bakrom var en utmerket gjennombruddsball for Andrea Haugstøyl. Sistnevnte kom seg foran Quincey, løp opp ballen i bakrom, og sendte ballen sikkert lavt til side for gjestenes sisteskanse.

Scoringen endret kampbildet, for samtidig som hjemmelaget la seg litt lavere og gjestene naturlig nok satset mer fremover, virket det også som at Medkila skrudde opp innsatsen et par hakk. Det skortet imidlertid på den siste tredjedelen for Margunn Haugenes' lag, for selv om de helhvite hadde et par meget gode overgangsmuligheter, klarte de aldri å sette Nøstmo ordentlig på prøve.

Etter hvert som kampuret tikket mot 90 minutter måtte Medkila risikere mer i jakten på utlikning. Det gjorde at det åpnet seg litt mer rom i og rundt gjestenes sekstenmeter, og to minutter før full tid utnyttet Engesvik dette til det fulle. 18-åringen tok ned ballen etter et innkast, og fintet seg inn i sekstenmeteren. Til slutt var det bare Kufeld som sto mellom Engesvik og målet, og indreløperen var kald da hun satte ballen i nettet helt nede ved Medkila-keeperens høyre stolpe.

Kun et par minutter senere sendte Engesvik igjen ballen i mål lavt til høyre for Kufeld. Ørn kontret, og Haugstøyl tok med seg ballen fremover før hun slapp den ut mot innbytter Elen Melhus. Lynvingen slo ballen lavt inn i feltet, og på bakerste stolpe dukket Engesvik opp. Med bredsiden sendte hun kula mot mål, men Kufeld hadde flyttet seg raskt over og fikk ballen unna. Engevsik fikk imidlertid returen rett i beina, og fra kort hold kunne hun igjen lure ballen inn nede ved den samme stolperota hvor hun satte inn 2-0, og scoret med det sin femte scoring for sesongen.

Onsdag drar Trondheims-Ørn til Tromsø, for klokken 18:00 venter Medkilas overmenn i cupen, Tromsdalen, når Thomas Dahle og co jakter avansement til kvartfinale i NM.

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Medkila  3-0 (0-0)

  
Toppserien, 9. runde
Bane:Ørn Arena
Dato:18. juni 2017 kl. 1300
Tilskuere:202
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Tina FremoMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Rakel EngesvikIngrid EngenMaria Olsvik
Tanja MyrsethAndrea HaugstøylOda Fugelsnes
  
Scoringer:Innbyttere:
1-0 Andrea Haugstøyl (61)   
2-0 Rakel Engesvik (86)
3-0 Rakel Engesvik (90)
Cesilie Andreassen for Oda Fugelsnes fra 66
Elen Melhus for Tanja Myrseth fra 86
Hannah Bacon for Ingrid Engen fra 88


Se bilder fra kampen her!