Klepp - Trondheims-Ørn 1-0

3. juni 2017

Klepp vant pinseaften 1-0 over Trondheims-Ørn på Klepp Stadion.

Den første omgangen endte målløs, selv om både vertene og Ørn hadde noen gode scoringsmuligheter. Oda Marie Bogstad i Klepp-målet og Ørn-sisteskansen Kristine Nøstmo slapp imidlertid unna de første 45 uten de helt store vanskelighetene. Farligst fra hjemmelaget var de lange innkastene fra Maria Thorirsdottir, for hard kjemping inne i Ørn-sekstenmeteren gjorde det tidvis vanskelig for bortelaget å få klarert ballen. Trondheims-Ørn hadde på sin side et par gode overganger som endte med blokkerte avslutninger.

- Jeg syns vi spiller en brukbar førsteomgang, sier Thomas Dahle til Ørn.no. - Vi spiller oss bra ut, skaper noen brukbare sjanser, og generelt syns jeg vi har bra defensiv struktur.

Det tok ikke lang tid før kampens største sjanse kom i den andre omgangen. Før halvminuttet var passert spilte Elisabeth Terland en godt vektet stikker til Hege Hansen i bakrom, og den raske spissen kom alene med Nøstmo. Ørn-keeperen var kjapt ute og dekket mye av målet, og reddet forsøket fra Hansen. 

Kun halvannet minutt senere måtte Nøstmo likevel plukke ballen ut av nettet. Et nytt langt innkast fra Thorirsdottir ble ikke skikkelig klarert, og en Terland som hadde sneket seg fri klemte til fra elleve meter og sendte vertene opp i 1-0. 

- Andreomgangen blir selvfølgelig preget av at vi havner under tidlig, analyserer hovedtreneren. - Klepp låser oss høyere, og vi blir litt for direkte, noe som gjør at vi ikke klarer å etablere spillet vårt like godt som før pause.

Hjemmelaget var også nærmere 2-0 enn Ørn var utligning det neste kvarteret, men en ny en-mot-en-redning av Nøstmo og vilje til å ofre seg i egen boks holdt gjestene inne i kampen. De siste 25 minuttene presset Trondheims-Ørn på for utlikningen, men kaptein Marit Clausen og co maktet ikke å få ballen i mål. 

- Vi flytter opp Marit på topp i jakten på utlikning, men får ikke uttelling, fortsetter Ørn-treneren. - Vi har sjanser nok, men klarer altså ikke å omsette dem i mål. Det surt å reise hjem uten poeng etter en kamp der vi står opp i duellspillet og jobber veldig bra kollektivt, avslutter Dahle.

Førskommende helg er det Toppserie-pause, hvilket betyr at neste hjemmekamp er 18. juni klokken 13:00 mot Medkila!

Høydepunkter

Klepp - Trondheims-Ørn  1-0 (0-0)

  
Toppserien, 8. runde
Bane:Klepp Stadion
Dato:3. juni 2017 kl. 1500
Tilskuere:278
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Tina FremoIngrid EngenCesilie Andreassen
Oda FugelsnesAndrea HaugstøylElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:

1-0 Terland (47)     

Maria Olsvik for Elen Melhus fra 58
Rakel Engesvik for Svanhild Sand fra 65
Kristin Jørgensen for Sarah Suphellen fra 90