Molde - Trondheims-Ørn 0-3

30. mai 2017

Ørn er dermed klare for 3. runde i NM for 40. år på rad.

Thomas Dahle og co vant til slutt komfortabelt 3-0, men måtte vente til den andre omgangen før det ble noen scoringer mot andredivisjonslaget Molde. De første 45 var det sågar vertene som produserte den største målsjansen, for til tross for et solid spillemessig overtak og flere innlegg fra begge kanter, maktet ikke Trondheims-Ørn å sette hjemmelagets sisteskanse, Helene Melsæther, på prøve. 

Det virket som et mer aggressivt Ørn-lag som entret kunstgressmatta etter hvilen, og det tok ikke mer enn fire minutter før det ga uttelling. Tina Fremo spilte fri Svanhild Sand, og høyrebacken slo et godt innlegg mot den bakerste stolpen. Der kom nylig U23-uttatte Ingrid Syrstad Engen på et godt løp, og indreløperen fikk en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Drøyt ti minutter senere doblet Tanja Myrseth ledelsen for de gule og blå. Den tidligere Molde-spilleren mottok ballen fra målscorer Engen, og løftet ballen elegant over Molde-keeperen fra sekstenmeterstreken. 

Fem minutter før full tid fikk Emilie Bragstad vendt fint opp på midten, og spilt igjennom Maria Olsvik. Spissens avslutningen ble reddet av Moldes burvokter, men Olsvik plukket opp egen retur, løftet blikket, og fant Rakel Engesvik foran mål. 19-åringen hadde løpt seg fri, og bredsidet ballen sikkert i mål. Etter hvert som klokka tikket mot 90 minutter spilte Trondheims-Ørn seg frem til flere gode muligheter, men gode inngripener av Melsæther gjorde at det ikke ble flere mål på Aker Stadion.

Emilie Bragstad, som kom inn da det gjensto i underkant av 20 minutter av ordinær tid, fikk sin A-lagsdebut for Trondheims-Ørn i dagens kamp. Bragstad la seg som indreløper, og hadde flere gode involveringer. Tre minutter før full tid var 15-åringen kun en god redning unna en drømmedebut, for avslutningen mot det lengste hjørnet ble reddet av Melsæther.

Trondheims-Ørn fortsetter dermed rekken med å avansere til tredje runde i NM, noe laget har gjort i samtlige offisielle NM.

Molde - Trondheims-Ørn  0-3 (0-0)

  
Norgesmesterskapet, 2. runde
Bane:Aker Stadion
Dato:30. mai 2017 kl. 1900
Tilskuere:
 
Startoppstilling:
Mari Johansen
Svanhild SandSilje FranzénSarah SuphellenMali Næss
Tina FremoIngrid EngenHannah Bacon
Tanja MyrsethMaria OlsvikKristin Jørgensen
  
Scoringer:Innbyttere:

0-1 Ingrid Engen (50)
0-2 Tanja Myrseth (61)
0-3 Rakel Engesvik (85)      

Rakel Engesvik inn for Ingrid Engen fra 62
Emilie Bragstad inn for Sarah Suphellen fra 71
Anya de Courcy inn for Maria Olsvik fra 85