Trondheims-Ørn - Grand Bodø 3-1

27. mai 2017

To mål av Oda Fugelsnes og ett av Tina Fremo sørget for 3-1-seier over Grand Bodø på lørdag.

Med 3-1 seier over Grand Bodø sikret Trondheims-Ørn tre viktige poeng, til tross for at man stanget og stanget mot gjestene i førsteomgangen. De 210 fremmøtte tilskuerne måtte vente helt til den andre omgangen før det endelig løsnet for hjemmelaget. 

- Hva er det som skjer i andreomgangen, hvor alt løsner? 

- Vi må gjøre ting ordentlig og enkelt, og det var jeg tydelig på i pausen også. Det holder ikke det vi gjorde i førsteomgangen, men i andreomgangen gjør vi alt som vi skal gjøre, og har både tempo og presisjon i pasningsspillet. Det er også flere gode samtidige bevegelser, og da er vi gode! Og så har vi Oda på toppen som nærmest er et angrep alene, sier hovedtrener Thomas Dahle etter kampslutt etter å ha sett laget sitt tidvis slite mot et dyptliggende Grand Bodø-lag i første omgang. 

Til tross for dominans i banespillet og flere scoringsmuligheter, maktet ikke Ørn å få ballen forbi Siri Välimaa i Grand Bodø-målet. Samtidig førte slapt forsvarsspill til et tidlig baklengsmål, slik at Ørn måtte jage utligning nok en gang denne sesongen. 

- Vi sitter igjen med en blandet følelse etter førsteomgangen. Vi skaper mange gode sjanser og bør score, og det er jo positivt. Samtidig synes jeg vi er skrekkelig dårlig i enkelte situasjoner defensivt, og blir straffet fordi vi ikke gjør som vi skal, forklarer Dahle før han fortsetter: 

- Det er personlige feil vi må få luket bort. Dette har vært gjennomgangsmelodien de siste fire kampene også, hvor vi slipper inn mål allerede før det er spilt ti minutter og må jage utligning. Heldigvis får vi rettet på dette i pausen, og blir enige om hvor listen skal ligge. 

- Er ikke der vi skal være

Midtbanespiller Ingrid Engen er enig med trener Dahle i at laget ikke er der de skal være i førsteomgangen, men at spillerne hever nivået betraktelig etter sidebytte. 

- I førsteomgangen er vi ikke der vi ønsker å være, og har ikke det tenningsnivået som vi ønsker. Det blir litt frem og tilbake, men vi kjemper skikkelig i andre omgang og kommer tilbake og scorer tre mål, sier Engen. 

For etter pause tok Trondheims-Ørn skikkelig fyr, og etter bare to minutter fikk man utligningen man jaget i første omgangen ved Oda Fugelsnes. 

- Vi ble enige om at vi måtte være tålmodige fordi mulighetene kom til å komme hvis vi holdt på lenge nok. Så det ble viktig å fortsette å male på, for da blir det mål til slutt, sier Fugelsnes.  

- Svinger for mye i prestasjonene 

Etter 3-1-seier over Grand Bodø befinner Trondheims-Ørn seg på 8.plass etter syv serierunder, men trener Dahle sier at de gulkledde ikke er helt de skal være og mener det ikke samsvarer helt med forventingene før seriestart. 

- Jeg synes vi svinger for mye i prestasjonene, og det er på en måte forventet. Vi jobber knalltøft med å få flere og gode perioder i spillet og luke bort småfeil. Får vi bort det er vi gode - skikkelig gode. Det ser vi også i dag da det er flere spillere som er gode og kommer til å bli enda bedre, sier han som fortsatt ergrer seg over poengtapet hjemme mot Vålerenga. 

- Vi er litt bak og ikke helt der vi skal være. Fortsatt er jeg skuffet over at vi ikke tok tre poeng hjemme mot Vålerenga. Jeg er ikke opptatt av hvilken plassering vi har, enten det er syvende, åttende eller niende, jeg er heller mer opptatt av prestasjonene. Det vil naturligvis alltid være avhengig av de andre lagene hvilken plass vi ligger på. 

Ovennevnte Engen har spilt samtlige 630 Toppserie-minutter hittil i sesongen. Hun føler at laget er på vei oppover etter tre strake tap, og håper at det resulterer i flere poeng før EM-pausen. 

- Målet vårt er å bli bedre og bedre for hver kamp, og jeg føler vi er på vei oppover nå. Vi tar med oss selvtillit fra dette så vi forhåpentligvis kan ta flere poeng før sommeren, oppsummerer Engen sesongens syv første seriekamper. 

Fjelldal straffet Ørn 

Allerede etter seks minutter kunne Andrea Haugstøyl ført Trondheims-Ørn i ledelsen. Oda Fugelsnes vant ballen høyt i banen, og fant tidlig Elen Melhus i feltet som la igjen til Haugstøyl. Avslutningen til angriperen var god, men dessverre for de gulkledde gikk ballen centimetere på feil side av stolperoten. 

Kun ett minutt senere var det heller bortelaget som kunne juble over 1-0. Grand Bodø slo en lang ball mot Vilde Anett Fjelldal på topp, som vant duellen mot Marit Clausen og sprang fra Sarah Suphellen. Dermed var 20-åringen alene med Kristine Nøstmo i Ørn-buret, og angriperen gjorde ingen feil da hun plasserte ballen mellom bena til Nøstmo og sørget for 1-0 til gjestene. 

Hjemmelaget kontrollerte banespillet 

Etter ledelsen falt gjestene fra Bodø tilbake 4-3-3-formasjonen, mens det var Ørn som styrte spillet og spilte seg frem til flere fete målsjanser. Likevel klarte ikke hjemmelaget å omsette sjansene i mål, mye takket være en god Välimaa bakerst hos Grand Bodø som gjorde flere gode og avgjørende inngripener for å holde bortelaget i ledelsen.

Midtveis i omgangen var Fugelsnes på farten igjen, og på fem meter fikk høyrevingen stå tilnærmet alene. Hun kom imidlertid i ubalanse i avslutningsøyeblikket, og skuddet gikk for rett på Välimaa. 

Ørn fortsatte å presse på i håp om utligning i minuttene før pause, men det ville seg ikke helt på den siste tredjedelen for vertene. Da Trondheims-Ørn omsider klarte å spille seg frem til sjanser, gikk enten skuddene til side for stengene til gjestenes sisteskanse, eller så vartet den tidligere Kolbotn-keeperen opp med gode redninger. 

Dermed gikk lagene til pause med en 1-0-ledelse til Grand Bodø i det som var en omgang Ørn kontrollerte, mens gjestene kun spilte seg frem til den ene sjansen som ga dem en tidlig ledelse. 

Perlescoring sikret utligning

Etter å ha stanget og stanget uten å få uttelling for overtaket i banespillet i første omgang, skulle det kun gå to minutter etter sidebytte før utligningen kom. 

En god Fugelsnes plukket ned et langt utspill fra Nøstmo, og avanserte noen meter før hun prøvde lykken fra 25 meter. Skuddet til 26-åringen suste i nettmaskene bak en sjanseløs Välimaa som ikke kunne forhindre Ørn-scoring denne gangen. 

Like etter kunne Ingrid Engen skutt Ørn i ledelsen. Midtbanespilleren dro seg forbi flere Grand Bodø-spillere på gjestenes banehalvdel, men skuddet til U23-landslagsspilleren gikk rett i blokka til Savannah Francis i Grand Bodø-forsvaret, og ble derfor ikke noe annet en ett skremmeskudd for det som skulle komme. 

Snuoperasjonen komplett 

Like etter var nemlig snuoperasjonen komplett. Høyreback Svanhild Sand fant Tina Fermo på et praktfullt innlegg, som sistnevnte forlenget i det tomme målet bak keeper Valimaa på halvdistanse. Med stussen ga Fremo en 2-1-ledelse til Ørn 25 minutter før full tid. 

I kampens siste ordinære spilleminutt markerte Fugelsnes seg igjen da hun ble spilt fri alene med keeper av innbytter Rakel Engesvik. Fugelsnes, som allerede hadde banket inn 1-1 tidligere i omgangen, ble tomålsscorer da hun plasserte ballen sikkert i mål.  

Da dommer Marte Sørø blåste av ved fulltid kunne derfor Ørn-spillere og støtteapparatet juble over 3-1-seier over Grand Bodø, tre fortjente poeng, og sesongens andre hjemmeseier på Ørn Arena. 

Jørgen Ryggvik Karlsen

Høydepunkter

Trondheims-Ørn - Grand Bodø  3-1 (0-1)

  
Toppserien, 7. runde
Bane:Ørn Arena
Dato:27. mai 2017 kl. 1200
Tilskuere:210
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandMarit ClausenSarah SuphellenMali Næss
Tina FremoIngrid EngenCesilie Andreassen
Oda FugelsnesAndrea HaugstøylElen Melhus
  
Scoringer:Innbyttere:

0-1 Vilde Fjelldal (7)
1-1 Oda Fugelsnes (47)
2-1 Tina Fremo (65)
3-1 Oda Fugelsnes (90)

Kristin Jørgensen for Elen Melhus fra 64
Maria Olsvik for Svanhild Sand fra 67
Rakel Engesvik for Cesilie Andreassen fra 76


Se bilder fra kampen her!