Arna-Bjørnar - Trondheims-Ørn 2-0

13. mai 2017

Ørn gikk på årets første tap da Arna-Bjørnar lørdag vant 2-0 på Arna Idrettspark.

De rød- og sortkledde bergenserne har gjort det til vane å score først i årets sesong, og dagens oppgjør ble intet unntak. Allerede etter fem minutter lå ballen nemlig i nettet bak Kristine Nøstmo, etter at kampens første hjørnespark ble slått inn i en klynge på første stolpe. Vertenes Helene Gloppen ble kreditert scoringen, som var det femte målet Arna-Bjørnar har scoret før kvarteret er spilt denne sesongen.

Om det var en bevisst strategi fra Røsland eller ikke er vanskelig å si, men brorparten av kampen foregikk etter scoringen på Arna-Bjørnar sin halvdel. Spesielt førsteomgangen og den første halvdelen av den andre omgangen etablerte Trondheims-Ørn tidvis et trykk mot vertene, men de store sjansene uteble. Fremo fikk headet mot mål fra fem meter etter at 20 spilte minutter var passert, og venstrevingen prøvde seg på volley fra tolv meter et drøyt kvarter senere. Olsvik ble etter alt å dømme felt på vei igjennom fire minutter ut i den andre omgangen, og Fugelsnes prøvde seg med yttersiden etter halvspilt andreomgang. Forsøkene som gikk på mål hang imidlertid Giannetti godt med på, og til tross for mange hjørnespark og dødballer i gode posisjoner, hadde Arna-Bjørnar-keeperen en forholdsvis rolig dag på jobben.

Hjemmelaget var på sin side farlige på overganger, og bergenserne kom til et par gode sjanser. Etter en drøy halvtime hentet Nøstmo frem en god reaksjonsredning da hun avverget et volleyskudd fra Natunes som prøvde seg fra hjørnet av femmeteren, og i den andre omgangen fikk et småfarlig innlegg passere igjennom hele Trondheims-Ørn-feltet uten at noen kom på ballen. Da Trondheims-Ørn etter hvert måtte risikere mer fremover i jakten på poeng, straffet vertene dem på hardest mulig vis da Ine Wedaa avsluttet en god kontring med å lime ballen oppunder tverrliggeren fra sekstenmeterstreken.

Dermed ble det årets første tap på Dahle og co, men muligheten til å revansjere seg kommer allerede på tirsdag. Da gjester Stabæk Ørn Arena på Lade, og Trondheims-Ørn skal forsøke å ta sin første seier noen sinne mot de blå og mørkeblå. Kampstart tirsdag er 16:00!

 

 

Høydepunkter

Arna-Bjørnar - Trondheims-Ørn  2-0 (1-0)

  
Toppserien, 4. runde
Bane:Arna Idrettspark
Dato:13. mai 2017 kl. 1500
Tilskuere:243
 
Startoppstilling:
Kristine Nøstmo
Svanhild SandSarah SuphellenCesilie AndreassenMali Næss
Andrea HaugstøylHannah BaconIngrid Engen
Oda FugelsnesMaria OlsvikTina Fremo
  
Scoringer:Innbyttere:

1-0 Helene Gloppen (5)
2-0 Ine Wedaa (89)

Rakel Engesvik for Andrea Haugstøyl fra 65
Anya de Courcy for Maria Olsvik fra 79
Silje Franzén for Sarah Suphellen fra 86